"Hipotēku banka" piešķīrusi pirmo aizdevumu apgrozāmo līdzekļu kredītlīnijas programmā lauksaimniecības produktu ražotājiem. Aizdevums 40 000 eiro(aptuveni 28 000 latu) piešķirts lauksaimniecības uzņēmumam Bauskas pusē "Ceraukste Agro", kas nodarbojas ar augkopību un piena lopkopību, informēja banka.

Kopš 26.aprīļa, kad Hipotēku banka sāka pieņemt pieteikumus aizdevumu saņemšanai, bankā reģistrēti vairāk nekā 50 interesenti aizdevuma saņemšanai, savukārt virkne lauksaimniecības uzņēmumu projektu ir dažādās dokumentu sagatavošanas stadijās.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Hipotēku banka lēmumu par aizdevuma piešķiršanu pieņems trīs nedēļu laikā pēc tam, kad tā saņēmusi visus lēmuma pieņemšanai nepieciešamos dokumentus.

Trešdien Hipotēku banka uzsāka apgrozāmo līdzekļu aizdevumu programmu lauksaimniecības produktu ražotājiem. Aizdevumi šajā programmā tiek izsniegti saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem par valsts atbalstu apgrozāmo līdzekļu iegādei lauksaimniecības produktu ražošanai, kuri stājās spēkā šā gada 1.maijā. Viena aizdevuma apmērs ir no 5000 latu līdz 700 000 latu un tas tiek izsniegts uz termiņu līdz vienam gadam.

Kopumā šajā programmā lauksaimniekiem būs pieejami 10 miljoni latu, nevis 26 miljoni kā iepriekš plānoja valdība, jo starptautiskie aizdevēji nav atbalstījuši tik lielas kredītlīnijas atvēršanu. Taču Zemkopības ministrija plāno turpināt sarunas ar aizdevējiem, lai palielinātu kredītlīniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!