Foto: LETA
'Kaija' zivju konservu ražotājs SIA "Karavela" 2012.gadā strādājis ar 14,41 miljona latu lielu apgrozījumu, kas ir par 36% vairāk nekā 2011.gadā, kad uzņēmuma apgrozījums bija 10,59 miljoni latu, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Savukārt uzņēmuma peļņa palielinājusies vairāk nekā divas reizes – no 176 000 latu 2011.gadā līdz 353 000 latu 2012.gadā.

"Apgrozījuma un peļņas kāpumu pērn nodrošināja Kaijas produkcijas pieprasījuma palielinājums par vairāk nekā 30% visos tradicionālajos tirgos - Krievijā, Ukrainā, Azerbaidžānā, Kazahstānā un Uzbekistānā. Tas skaidrojams ar iepriekšējo gadu investīcijām mārketingā un Kaijas zīmola nostiprināšanos šajos tirgos. 2012. gadā uzsākām Skandināvijas valstu tirgus "iekarošanu", un šogad mums jau ir tiešie līgumi ar visiem lielākajiem Skandināvijas lielveikalu tīkliem, piemēram, ICA, COOP, kā arī citām veikalu ķēdēm," skaidro "Karavela" līdzīpašnieks un mārketinga direktors Jānis Endele.

Savukārt "Karavela" līdzīpašnieks un valdes loceklis Andris Bite papildina, ka šogad tiek plānots, ka uzņēmuma apgrozījums turpinās būtiski palielināties, vismaz līdz 18 miljoniem latu. To nodrošinās gan eksporta pieaugums tradicionālajos tirgos, gan arī šajā pavasarī atklātās jaunās ražotnes produkcijas eksports uz Skandināvijas valstīm.

"Pirmā pusgada rezultāti pārsniedz sākotnējās prognozes – apgrozījums jau ir pārsniedzis 9 miljonus latu, bet pēc pieredzes mēs zinām, ka otrais pusgads vienmēr ir labāks nekā pirmais," norāda Bite.

SIA "Karavela", ieguldot 3,5 miljonus latu, janvārī atklāja jaunu zivju konservu ražotni, jaunu produktu ražošanai un produkcijas eksportam uz Skandināviju un citām Rietumeiropas valstīm. Pateicoties noslēgtajiem līgumiem ar Skandināvijas valstu lielveikalu tīkliem, rūpnīca jau šobrīd strādā ar pilnu jaudu.

"Kaijas" zivju konservu ražotājs SIA "Karavela" ir viens no lielākajiem zivju pārstrādes uzņēmumiem Baltijā. Galvenā uzņēmuma specializācija ir izstrādājumi no Atlantijas okeāna zivīm dažādos iepakojumos. SIA "Karavela" īpašnieki ir valdes loceklis Andris Bite, mārketinga direktors Jānis Endele un Jānis Bite. Vairāk nekā 90% uzņēmuma produkcijas tiek eksportēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!