Foto: DELFI
"Daudznozaru kompānijas "Daugava"" īpašnieki februāra vidū nolēmuši pārdot piena pārstrādes rūpnīcu ar pilnu aprīkojumu, vēsta laikraksts "Dienas Bizness".

Par rūpnīcu tiek prasīti 1,5 miljoni eiro. "Tas ir šausmīgi lēti. Šādu summu rūpnīcai izmaksāja tikai piena pirmapstrādes kartona paku aparātu cehs vien," medijam saka uzņēmuma līdzīpašnieks un bijušais vadītājs Aivars Vaivars.

Krievijas uzņēmumam "Gogolmogol DVA", Vaivaram un trim Krievijas pilsoņiem piederošajā uzņēmumā lēmums par pārdošanu pieņemts, pamatojoties uz bažām par ilgtermiņa problēmām saistībā ar piena pārstrādes rūpnīcā ražoto produktu noietu Krievijas tirgū.

"Gogolmogol DVA", kam pieder 68% uzņēmuma daļu, vairs nesaskata perspektīvu ražošanai Latvijā, tāpēc nolemts rūpnīcu pārdot, bet tās vietā jau iegādāts piena pārstrādes uzņēmumu Krievijā, informē Vaivars.

Rūpnīca Sērenes pagastā pagaidām turpina strādāt divas dienas nedēļā, jo "DK Daugava" 30% daļu īpašniekam Vaivaram piederošā "Agrofirma Daugava" noslēgusi līgumu par rūpnīcas izmantošanu, turpinot ražot zīmola "Daugava" produkciju. Viņš gan atzīst, ka, krievu uzņēmējiem pametot tirgu pavisam, rūpnīca vairs nevarēs turpināt darbu.

Zīmolu "Daugava" Vaivars pagaidām vēlas paturēt, tomēr, ja rūpnīcas pircēji izrādīs interesi, viņš ir gatavs to pārdot.

Rūpnīcas kompleksā ietilpst telpas ap 3000 kvadrātmetru platībā, kā arī angārs, gatavās produkcijas noliktava un vairākas saldēšanas kameras. Rūpnīcas pirmapstrādes ceha jauda ir 10 tonnu stundā. Par rūpnīcas iegādi interesi pirmais izrādījis cits Krievijas uzņēmums, kurš atšķirībā no priekšteča tēmē nevis uz Krievijas, bet Eiropas Savienības tirgu. Savukārt par fermu interesējusies arī kāda kompānija no Dānijas.

Kā vēstīts, Vaivars pārdod savu lauksaimniecības biznesu – divus liellopu kompleksus un maizes ceptuvi, kā arī administrācijas un ģimenes namu, atpūtas namiņu un šautuvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!