Foto: LETA
AS "Rīgas dzirnavnieks" šogad uzsācis apgūt jaunu eksporta tirgu Tuvo Austrumu reģionā - Apvienotos Arābu Emirātus (AAE). Šis ir stratēģisks uzņēmuma solis, lai diferencētu eksporta riskus un izvēlētos stabilākus eksporta tirgus, ņemot vērā neprognozējamību ar notikumu attīstību Krievijā, skaidro uzņēmuma valdes loceklis Žilvins Pakeltis.

Viņš arī informē, ka šobrīd notiek sarunas ar vēl citām šī reģiona valstīm.

"Lai gan šobrīd neizjūtam kritumu "Rīgas dzirnavnieka" eksportētajai produkcijai uz Krieviju, tomēr neskaidrība ar tālāku situācijas attīstību liek mums nodrošināties un meklēt daudz stabilākus eksporta tirgus. Sadarbība ar AAE ir tikai sākuma stadijā, un uz šo tirgu ir nosūtīti pirmie konteineri. Uz šo reģionu raugāmies pozitīvi un vērtējam to kā perspektīvu, ņemot vērā tā augsto pieprasījumu pēc graudiem un to produktiem. Jau šobrīd ik mēnesi pieaug eksporta apjomi uz AAE, turklāt interese ir arī no citām Tuvo Austrumu reģiona valstīm," atzīst Pakeltis.

No kopējā "Rīgas dzirnavnieka" apgrozījuma vietējais – Baltijas - tirgus veido aptuveni 70%, bet eksports veido gandrīz 30%. Galvenie eksporta tirgi ir Eiropas Savienība, Krievija un citi pasaules reģioni.

Šogad uzņēmums uzsāka "Herkuless" bioloģisko produktu eksportu uz Itāliju.

"Rīgas dzirnavnieks" kopš 2013.gada marta pieder Lietuvas graudu pārstrādes uzņēmumam "Malsena Plius", kas uzņēmumu pārpirka no Zviedrijas kompānijas "Lantmännen".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!