Valsts darba inspekcijas direktors Arnis Luhse, kura politiskā karjera ir saistīta ar Latvijas Zaļo partiju, piekritīs kļūt par valsts akciju sabiedrības "Starptautiskā lidosta Rīga" valdes priekšsēdētāju, ja šis amats tiks piedāvāts, Luhse apliecinājis laikrakstam "Diena".

Luhse laikrakstam atzina, ka neesot vienīgais pretendents uz šo posteni, bet viņš domā pieņemt piedāvājumu darboties valdē tikai tad, ja varēs kļūt par tās priekšsēdi. Luhse, kuram ir privātā pilota licence, lidostas "Rīga" attīstību redz, par prioritāti izvirzot pasažieru komfortu, jo pašlaik dominējot lidsabiedrību intereses. Viņa mērķis būtu pārtraukt ieilgušo strīdu starp lidostu un lidsabiedrību "airBaltic" raksta laikraksts.

Trešdien ir sasaukta akcionāru sapulce, kurā paredzēts nomainīt lidostas valdi. To vada Krišjānis Peters, valdē ir Helēna Ruduša, Jānis Ķuzulis, Toms Nāburgs un Vents Balodis. Valdes vairākums ir izraudzīts laikā, kad satiksmes ministrs bija Kaspars Gerhards (TB/LNNK). Savukārt Peters ilggadējo lidostas "Rīga" valdes priekšsēdi Dzintaru Pomeru nomainīja sava partijas līdera, satiksmes ministra Aināra Šlesera (LPP/LC) laikā pirms gandrīz četriem gadiem, raksta laikraksts. Neoficiāli izskanējis, ka valdei kā iespējamo tās priekšsēdi varētu ieteikt arī Andi Damlicu, kurš lidostā jau ir strādājis, kad to vadīja Pomers.

"Trešdien tas būs redzams, bet tāda iespēja pastāv," Luhses kandidatūru laikrakstam komentēja satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS). Ministrs laikrakstam teica, ka vēloties redzēt lidostā "īstu menedžmentu", kas ir vērsts uz attīstību. Viņš augstu vērtējot Luhses līdzšinējo darbību Valsts darba inspekcijas pārstrukturizācijā, atgādinot, ka šo amatu viņš ieguva konkursa kārtībā, kad kandidātus vērtēja arī sociālie partneri.

Neoficiāli izskanējis, ka ministra rīcībā esot fakti, kas esot pamatā neapmierinātībai ar tagadējo lidostas valdes darbību, bet Augulis laikrakstam nevēlējās sniegt plašākus komentārus.

Lidostas "Rīga" valdes priekšsēdis Peters zināja tikai par gaidāmo akcionāru sapulci, taču laikrakstam atzina, ka par iespējamo nomaiņu amatā neesot informēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!