Foto: Publicitātes foto
Ieguldot kopumā 1,7 miljonus eiro, saldumu fabrikā "Laima" darbu uzsāk jaunākās paaudzes konfekšu ražošanas iekārta un konfekšu pakošanas robots, kas iegādāti Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektu ietvaros, portālu "Delfi" informēja "NP Foods" Komunikācijas direktore Dana Erciņa–Užāne.

"Jaunā ražošanas iekārta mums paver vēl nebijušas iespējas radīt jaunus un interesantus produktus, un turpināt iepriecināt "Laima" produktu cienītājus. Pašlaik notiek jauno produktu izstrāde, lai jau nākamajā gadā mēs varētu laist klajā jaunus un nebijušus produktus kā vietējā, tā eksporta tirgos," norāda Erciņa-Užāne.

"Laima" varēs attīstīt jaunus produktus un dažādot produkciju konfekšu kārbu, sveramo konfekšu un šokolādes batoniņu segmentos, vienlaikus palielinot ražošanas jaudas un apmierinot pieaugošo pieprasījumu kā vietējā, tā eksporta tirgos. Dānijā ražotā konfekšu ražošanas iekārta iegādāta "Augstas pievienotās vērtības produktu attīstības" projekta ietvaros par 1 237 000 eiro.

Savukārt Vācijā ražotais konfekšu iepakošanas robots, kas iegādāts "Konfekšu iepakošanas tehnoloģiskā procesa robotizācijas" projekta ietvaros, ļaus ātrāk un efektīvāk iepakot produktus, kā arī uzlabot produktu kvalitāti. Konfekšu iepakošanas robota iegādē ieguldīti 535 000 eiro.

"Laima" ir atpazīstamākais saldumu zīmols Baltijā, kas šogad atzīmē 145 gadu jubileju. Uzņēmums izvērsis eksportu vairāk nekā 37 pasaules valstīs - ASV, Kanādā, Ķīnā, Izraēlā, Lielbritānijā, Īrijā, Krievijā, Baltkrievijā, Azerbaidžānā, Kazahstānā un Turkmenistānā. Eksporta apjomi kopumā veido 15% no saražotās produkcijas.

"Laima" 2014.gadā strādājusi ar 10,01 miljona eiro apgrozījumu, kas ir 7% samazinājums salīdzinājumā ar 10,94 miljoniem 2013.gadā. Savukārt uzņēmuma peļņa pērn sarukusi līdz 343 328 eiro salīdzinājumā ar 5,75 miljonu peļņu iepriekšējā gadā.

Kā norādīts vadības ziņojumā, finanšu rādītājus ietekmējuši tie paši faktori, kas Latvijas ekonomiku kopumā - negatīvā ģeopolitisko notikumu attīstība starp Eiropas Savienību un Krieviju, kā arī Krievijas noteiktās sankcijas, iedzīvotāju zemā pirktspēja un citi faktori, liecina LETA arhīvs.

"Laimas" īpašnieks kopš 2014.gada 26.augusta ir Norvēģijas kompānija "Orkla", kas iegādājās 100% kapitāldaļu arī pārējos kompānijas "NP Foods" uzņēmumos - AS "Gutta", SIA "NP Foods", AS "Staburadze", "UAB Margiris" un SIA "Detente" no uzņēmuma "Nordic Partners Foods Ltd", kura īpašnieki ir Latvijas investīciju kompānija "Nordic Partners" un Islandes fonds "BIL ehf".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!