Foto: LETA

Tehnoloģiju un izklaides uzņēmums "Lattelecom" 2017. gadā strādājis ar 40,7 miljonu eiro peļņu un par 2,4 miljoniem eiro audzējis apgrozījumu, sasniedzot 195,67 miljonus eiro, liecina uzņēmuma konsolidētie neauditētie dati.

"Lattelecom" peļņa, kas, salīdzinot ar 2016. gadu, augusi par 8,5 miljoniem, tiks izmaksāta dividendēs uzņēmuma akcionāriem – Latvijas valstij, kurai Privatizācijas aģentūras personā pieder 51% kapitāldaļu, kā arī Dānijā reģistrētajam "Telia Company" meitas uzņēmumam "Tilts Communications", kurai pieder 49% kapitāldaļu.

"Lattelecom" grupas EBITDA (peļņa no pamatdarbības) bijusi 69,1 miljons eiro, saglabājoties iepriekšējā gada līmenī, savukārt gada investīcijas sasniegušas 29 miljonus eiro - interneta pamattīkla attīstībā, klientu gala iekārtu modernizācijā, IT sistēmu uzlabojumos, kā arī jauno ideju attīstībā.

"Pagājušais ir bijis izmēģinājumu un pārmaiņu gads, kas ļāvis identificēt galvenos uzņēmuma fokusa virzienus – izklaide un gudrie risinājumi mājai un biznesam. Pērn sekmīgi ienācām elektroenerģijas tirgū ar tet zīmolu, rosinot diskusiju par biržai piesaistīta tarifa ieguvumiem, un radījām pirmo latviski runājošo klientu servisa robotu Anete, kas ir solis pretim jauniem mākslīgā intelekta un mašīnmācīšanās risinājumiem. Savukārt televīzijas un Shortcut klientiem esam sagādājuši iespēju sekot līdzi šīgada lielākajiem sporta notikumiem HD kvalitātē – ziemas olimpiskajām spēlēm un Pasaules čempionātam hokejā," sacījis "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Viņš rezumē, ka "Lattelecom" grupas ieņēmumi palielinājušies kā pamata, tā jaunajos attīstības virzienos, kur straujāko kāpumu uzrādījis reklāmas bizness, gandrīz divkāršojot ieņēmumus, tehnikas mazumtirdzniecība (+62%) un datu centru apgrozījums (+27%).

Par trešdaļu pieauguši arī IT iekārtu un programmatūras pakalpojumu, un par piektdaļu – apmācību ieņēmumi. Uzņēmuma eksporta apgrozījums pieaudzis par 38%, pateicoties "Citrus Solutions" projektiem, izbūvējot optisko tīklu Vācijā, datu centru pakalpojumiem un datu pārraides vairumtirdzniecībai.

Neskatoties uz piesātināto tirgu, pērn audzis arī televīzijas bizness. "Lattelecom" piedāvājumā šogad ir jau gandrīz 30 HD kanāli, ko nākamgad papildinās vēl vismaz 10.

"Pērn veicām vairāk nekā 29 miljonu eiro investīcijas, no kā lielākā daļa - interneta pamattīkla uzlabošanā un atjaunošanā, izmantojot jaunākās pieejamās tehnoloģijas. Izbūvējām jaunu optiskā tīkla trasi no Rīgas līdz Ventspilij, kas ir ietilpīgāka, drošāka un vēl ātrāka, kā arī uzlabojām esošo tīklu ietilpību un darbības ātrumu. Veicām nomaiņu pamatiekārtām, caur kurām notiek absolūti visu klientu datu pārraide", uzsver "Lattelecom" tehnoloģiju dienesta direktors Uldis Tatarčuks.

"Lattelecom" grupā ir uzņēmumi "Lattelecom", "Lattelecom BPO", "Citrus Solutions", "Lattelecom Technology", "Media 360" un Baltijas Datoru akadēmija. "Lattelecom" pieder arī 23% SIA "Latvijas Mobilais Telefons" daļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!