Foto: LETA

Metālapstrādes uzņēmums "KVV Liepājas metalurgs" (KVV) kavē norēķinus par elektroenerģiju, neveicot to apmaksu paredzētajos termiņos, tādēļ uzņēmumam elektroenerģiju varētu atslēgt, pavēstīja valstij piederošā energokompānijas "Latvenergo" preses sekretāre Ivita Bidere.

Viņa skaidroja, ka, slēdzot līgumu par elektroenerģijas piegādi, puses vienojās, ka norēķins tiek veikts pa mēneša dekādēm. "Jau iepriekš "Latvenergo" izrādīja pretimnākšanu situācijās, kad KVV bija sarežģījumi ar savlaicīgiem maksājumiem un uzņēmums vairākas reizes lūdza parāda atmaksas pagarinājumu. Taču kopš 2016. gada 20. janvāra KVV nav veicis izrakstīto rēķinu pilnīgu apmaksu par patērēto elektroenerģiju, izveidojot parādu par elektroenerģiju 115 tūkstošu eiro apmērā, kā arī ir izrakstīts rēķins par janvāra otrajā dekādē patērēto elektroenerģiju," sacīja Bidere.

Pēc viņas teiktā, izvērtējot situāciju, jāsecina, ka pastāv risks nesaņemt atlīdzību no KVV par piegādāto elektroenerģiju un iespējama turpmāka parāda summas palielināšanās. Līdz ar to "Latvenergo" ir savlaicīgi informējis KVV par iespējamu elektroenerģijas piegāžu pārtraukšanu 28. janvārī, ja kavēto rēķinu apmaksa netiks veikta vai netiks panākta vienošanās par abpusēji pieņemamu parāda atmaksas grafiku.

2014. gada 2. oktobrī tika parakstīts līgums par "Liepājas metalurga" pamatražotnes pārdošanu Ukrainas "KVV Group". KVV par "Liepājas metalurga" pamatražotnes iegādi jāmaksā 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!