Foto: AP/Scanpix
No nākamā gada janvāra dzērienu ražotājs SIA "Cido grupa", kā "Royal Unibrew" grupas uzņēmums Latvijā, kļūs par partneri vienam no vadošajiem pārtikas un dzērienu ražotājiem pasaulē "PepsiCo", portālu "Delfi" informēja kompānijas pārstāvji.

Vienošanās starp "Royal Unibrew" un "PepsiCo" paredz, ka grupas uzņēmumi kļūst par tā pārstāvjiem Baltijas valstīs un iegūst tiesības ražot un izplatīt "PepsiCo" bezalkoholisko dzērienu klāstu Lietuvā, Latvijā un Igaunijā.

Šāda sadarbība, kā prognozēja kompānijas pārstāvji, ļaus "Royal Unibrew" stiprināt tās tirgus pozīcijas bezalkoholisko dzērienu segmentā Baltijā, kas ir svarīgs tālākas izaugsmes priekšnosacījums.

Uzņēmums ir viens no vadošajiem dzērienu ražotājiem Baltijā, kura produktu portfelī ietilpst gan sulas, nektāri un sulu dzērieni, gan dabīgais minerālūdens un dzeramais ūdens, gan alus.

"Cido grupa" ir dibināta 1994. gadā, tās pamatkapitāls ir 1,1 miljons eiro. Kompānijas kapitāla daļu īpašnieks ir Dānijas akciju sabiedrība "Royal Unibrew".

Vēstīts, ka jau ilgstoši notikušas diskusijas arī par "Coca - Cola" dzērienu ražošanu Latvijā. Aģentūra BNS ziņojusi, ka Grieķijas kompānija "Coca-Cola Hellenic Bottling Company" , kas nodarbojas ar "The Coca-Cola Company" produkcijas izplatīšanu, aizvien turpina apsvērt iespējas celt rūpnīcu Ropažu novada Silakrogā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!