Foto: DELFI
Šā gada pirmajā pusē Baltijas lielākā alkoholisko dzērienu ražotāja AS “Latvijas balzams” (LB) neauditētā peļņa ir sasniegusi 1,4 miljonus latu, kas ir par 30% vairāk nekā šajā laikā pērn, portāls “Delfi” uzzināja uzņēmumā.

Uzņēmuma neauditētais apgrozījums pusgadā ir 32.5 miljoni latu, kas ir par 2.6% vairāk nekā pērn pārskata periodā.

"Sasniegtais ir mērķtiecīga darba rezultāts. Mēs ražojam vairāk nekā simts dzērienu zīmolus, balstoties uz vietējā un eksporta tirgu pieprasījumu. Šo produktu kvalitāti un meistaru izcilību apliecina arī panākumi starptautiskos konkursos - šogad ar izcilību Londonā un Losandželosā ir novērtēti: kafijas liķieris "Moka", "Rīgas Melnais balzams" un degvīns "Riga Black Vodka", kas sekmīgi konkurē gan pašmājās, gan eksporta tirgos," pirmo sešu mēnešu panākumus vērtē LB valdes priekšsēdētājs Guntis Āboltiņš - Āboliņš.

2013.gada pirmajā pusgadā galvenie eksporta virzieni ir bijuši Baltijas valstis, Krievija, Vācija un Skandināvija, paralēli apgūstot jaunus tirgus kā, piemēram, Ķīna. Ievērojamākais pārdošanas apjoma pieaugums sasniegts Krievijā un Latvijas beznodokļu zonā.

Pirmajā pusgadā AS "Latvijas balzams", kā viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem, valsts budžetā nodokļos ieskaitījis 21,4 miljonus latu, tajā skaitā 15,9 miljonus latu kā akcīzes nodokli.

"Otrajā pusgadā turpināsim darbu pie produktu portfeļa pilnveidošanas vietējam un eksporta tirgus pieprasījumam. Esam izvirzījuši sev ambiciozus mērķus eksporta apjoma palielināšanai Krievijā, noslēdzot sadarbības līgumu ar Krievijas alkohola tirgus līderi. Lai paaugstinātu ražošanas procesu efektivitāti un optimizētu loģistikas izmaksas, turpināsim investēt inovatīvu un videi draudzīgu risinājumu ieviešanā," lēš Āboltiņš - Āboliņš.

Uzņēmums ir apliecinājis mērķtiecīgu sadarbību un atklātu komunikāciju ar saviem klientiem, piegādātājiem, sadarbības partneriem un iedzīvotājiem, pakāpjoties ikgadējā Reputācijas TOPa vērtējumā un ierindojoties godpilnajā 15. vietā starp 100 uzņēmumiem ar labāko reputāciju valstī, kā arī iekļuvis 25 labāko Latvijas eksportētāju vidū pēc kustības "The Red Jackets" veiktā pētījuma rezultātu apkopojuma.

Alkoholisko dzērienu ražotāja LB neauditētā peļņa pērn bija 4,07 miljoni latu, kas ir par 12 % vairāk nekā 2011.gadā iespētais, portālu „Delfi” informēja uzņēmuma pārstāvji.

LB  dibināts 1900.gadā, esošo nosaukumu ieguvis 1970.gadā. Uzņēmums ražo vairāk nekā 130 dažādu nosaukumu dzērienus.

LB lielākais akcionārs ir kompānija "SPI Regional Business Unit BV", kam pieder 89,53% akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!