Foto: LETA

AS "Latvijas gāze" (LG) ārkārtas akcionāru sapulcē trešdien nolemts grozīt uzņēmuma statūtus, tā gatavojoties nākamgad paredzētajai kompānijas sadalīšanai, kā arī sadalīt peļņu dividendēs un izmaksāt padomei "ārkārtas piemaksu".

Kā liecina LG publiskotie akcionāru sapulces lēmumi, par katru akciju tiks izmaksāti 0,88 eiro, kopā dividendēs sadalot 35,1 miljona eiro peļņu.

Tāpat nolemts "izmaksāt ārkārtas piemaksu par darbu LG reorganizācijas nodrošināšanai" uzņēmuma padomes priekšsēdētājam Kirilam Seļezņovam, viņa vietniekiem Jurim Savickim un Oliveram Gīzem, kā arī astoņiem valdes locekļiem – Gijomam Rivronam, Nikolasam Merigo-Kukam, Jorgam Tumatam, Hansam Pēteram Florenam, Oļegam Ivanovam, Nikolajam Dubikam, Vitālijam Hatjkovam un Jeļenai Mihailovai. Piemaksas apjoms būs sešu ikmēneša atalgojumu apmērā, kas, pēc "Latvijas Avīzes" trešdien vēstītā, Seļezņovam nozīmēs 51 tūkstoša eiro, Savickim un Gīzem – 42 tūkstošu eiro, bet pārējiem padomes locekļiem – 34 tūkstošu eiro prēmijas.

Tāpat akcionāri grozījuši LG statūtus, no tiem izslēdzot funkcijas, kas nākamgad tiks nodotas jaunveidojamajam uzņēmumam "Conexus Baltic Grid".

Kā daudzkārt ziņots, februārī Saeima atbalstīja "Latvijas gāzes" sadalīšanu, kas paredz 2017. gada aprīlī sadalīt kompāniju divās – viena nodarbosies ar gāzes pārvadi un uzglabāšanu, bet otra – tās sadali un tirdzniecību, tādējādi noslēdzot gāzes tirgus atvēršanu.

Lielākais LG akcionārs ir Krievijas "Gazprom" ar 34% akciju, 28,97% akciju pieder Eiropas Komisijas un vairāku Eiropas banku izveidotajam fondam "Marguerite Fund", bet 18,26% – Vācijas "Uniper Ruhrgas International GmbH", kas iepriekš bija zināms kā "E.ON Ruhrgas International GmbH".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!