Foto: F64

Konkursā uz Latvijas Pasta padomes priekšsēdētāja amatu nav pieteicies neviens pretendents, otrdien valdības sēdē informēja satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Līdz ar to pagarināts termiņš, lai kandidātu varētu pieteikties uz pasta padomes priekšsēdētāja amatu. Iepriekš pieteikšanās termiņš bija 14.marts.

Kā ziņots, Satiksmes ministrija (SM) ir izsludinājusi konkursus uz valsts AS "Latvijas Pasts", "Latvijas dzelzceļš" un lidosta "Rīga" padomes priekšsēdētāja un padomes locekļu amatiem, liecina SM mājaslapā publicētā informācija.

Konkursā kandidātiem izvirzītas prasības pēc atbilstoša izglītības līmeņa, profesionālās pieredzes, atbilstības likuma nosacījumiem, kā arī citiem kritērijiem. Padomju priekšsēdētāju kandidātiem tiek prasīta vismaz triju gadu profesionālā darba pieredze lielas kapitālsabiedrības valdes vai padomes locekļa amatā vai vismaz triju gadu pieredze vadošā amatā institūcijā, kas atbildīga par nozares politikas veidošanu.

Tāpat tiek prasīta izpratne par valsts kapitālsabiedrību darbību un to regulējošajiem normatīviem aktiem, izpratne par kapitālsabiedrību finanšu vadības un iekšējā audita jautājumiem, stratēģiskās plānošanas prasme, spēja veidot pozitīvas attiecības, vadīt komandu un strādāt komandā, lai sekmētu kapitālsabiedrības mērķu sasniegšanu, spēja pārraudzīt kapitālsabiedrības darbību un tās stratēģijas īstenošanu, formulēt viedokli, pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību.

Kā ziņots, krīzes laikā likvidētās lielo valsts uzņēmumu padomes daļā kapitālsabiedrību darbu varētu atsākt pavasara beigās vai vasarā.

SM un Zemkopības ministrijā jau februārī bija sākta nominācijas komisiju veidošana, lai izraudzītos padomes locekļus tās pārraudzībā esošajos uzņēmumos. Drīzumā šis process varētu sākties arī Finanšu un Ekonomikas ministrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!