Foto: Publicitātes attēli
No Civilās aviācijas aģentūras saņemts apstiprinājums par Liepājas lidlauka sertifikāta un ekspluatācijas nosacījumu izmaiņām, kas ļauj lidostas darbību turpmāk veikt visa gada garumā, informēja Liepājas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Freidenfelde.

Pagājušā gada septembrī Liepājas lidosta tika sertificēta komerclidojumiem vasaras sezonā, savukārt šī gada 16.maijā Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" sāka regulāros lidojumus starp Rīgu un Liepāju.

Kā informēja SIA "Aviasabiedrība "Liepāja"" vadītājs Agris Sprūde, Liepājas lidosta plānveidīgi gatavojās komerclidojumu apkalpošanai arī ziemas sezonā, nodrošinot tam nepieciešamās procedūras un tehniskos risinājumus.

"Paveikts liels un nozīmīgs vairāku gadu darbs, kas tagad ļaus Liepājai būt vēl konkurētspējīgākai un stiprinās mūsu pilsētas pozīcijas ne tikai Kurzemes un Latvijas, bet visā Baltijas reģiona ekonomikas vidē," pārliecināts Liepājas mērs Uldis Sesks (Liepājas partija). "Jau līdzšinējais vasaras reisu pieprasījums ir apliecinājis, ka liepājniekiem un pilsētas viesiem ir svarīga un vajadzīga avio iespēja no Liepājas lidostas. Līdz šim Latvija bija viena no retajām valstīm Eiropā, kur ir tikai viena starptautiska lidosta. Tas, ka tagad lidojumi būs iespējami visu gadu, ir svarīgs notikums ne tikai Liepājas, bet visas Latvijas avio pārvadājumu kontekstā," atzīmēja Sesks.

"Aviasabiedrības "Liepāja"" vadītājs Sprūde pastāstīja, ka patlaban turpinās sarunas, lai piesaistītu lidostai vēl kādu aviokompāniju bez "airBaltic".

Viņš norādīja, ka "Aviasabiedrība "Liepāja"" sniedz lidsabiedrībām tām interesējošo informāciju par lidostu un Liepāju, taču patlaban būtu pāragri prognozēt, kad uz Liepāju lidos arī kāda cita aviokompānija.

Vienlaikus Sprūde pauda, ka Liepājas lidostai ir plašas iespējas attīstīties, un atzinīgi novērtēja sadarbību ar "airBaltic".

Liepājas lidostas rekonstrukcijas darbi noslēdzās 2015.gada oktobrī. Lidostā izbūvēts jauns skrejceļa segums, nostiprināta lidjosla, atjaunots un paplašināts manevrēšanas ceļa segums, kā arī atjaunots lidmašīnu perons un stāvvietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!