Foto: Delfi Foto
Ukrainā bāzētais holdings 'KVV group' izvēlēts par maksātnespējīgā uzņēmuma "Liepājas metalurgs" investoru.

Darījuma cena ir 107 miljoni eiro, pēc valdības sēdes žurnālistiem atklāja maksātnespējas administrators Haralds Velmers.

Ukrainas holdinga piedāvājums izrādījies pievilcīgāks par Krievijas investoru "United Group" izteikto, Velmers gan neatklāja cik tieši piedāvājuši krievu uzņēmēji. Valdība, izvēloties investoru, ņēmusi vērā arī saspringto situāciju Ukrainā.

Velmers arī atklāja, ka Ukrainas kompānijai rītdienas laikā jāparaksta priekšlīgums, kā arī jāiemaksā drošības nauda. Tās apjoms gan atklāts netika.

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem par Ukrainas kompānijas kapitāla izcelsmes drošumu, adminstrators atbildēja, ka ir rūpīgi vērtēti reputācijas riski, izvēloties slēgt līgumu ar "KVV group". Bažām neesot pamata.

Savukārt piesaistītā konsultanta "Prudentia" priekšsēdētājs Kārlis Krastiņš atklāja, ka holdings 107 miljonus eiro samaksās desmit gadu laikā.

Krastiņš arī atklāja, ka jau 10.septembrī Ukrainas kompānijas pārstāvji ieradīsies Latvijā, tikšot rīkota preses konference.

Sarunas par "Liepājas metalurga" pārdošanu notika ar diviem pretendentiem - Luksemburgā reģistrēto uzņēmumu "United group", kura beneficiārs ir Krievijas miljonārs Igors Šamiss, un Ukrainas uzņēmumu "KVV group", iepriekš informēja uzņēmuma maksātnespējas administrators.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!