Foto: DELFI
AS "Latvijas kuģniecība" (LK) meitas sabiedrība SIA "LASCO Investment" pārdevusi Preses namu SIA "PN Project", kuru pārvalda Lietuvas nekustamā īpašuma un privātā kapitāla kompānija "Lords LB Asset Management", liecina paziņojums biržai.

Darījuma vērtība ir 16,8 miljoni eiro. "Lords LB Asset Management" ir Lietuvas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, kas kopš 2008. gada sniedz pakalpojumus institucionālajiem un privātajiem ieguldītājiem.

Kopumā "Lords LB Asset Management" pārvalda 13 fondus, tai skaitā, astoņus nekustamā īpašuma fondus, trīs privātā kapitāla fondus un divus enerģijas un infrastruktūras fondus. Fonda pārvaldīto aktīvu kopējā vērtība 2016. gada decembra beigās bija 310 miljoni eiro.

"Kā sociāli atbildīgs uzņēmums, esam gandarīti par to, ka Preses namu ir iegādājies uzņēmums ar ievērojamu pieredzi nekustamā īpašuma pārvaldības jomā. Mēs jau tagad ar nepacietību gaidām, kā īpašums tiks atjaunots un attīstīts tuvāko 5-10 gadu laikā," skaidro LK valdes priekšsēdētājs Roberts Kirkups.

AS "Latvijas kuģniecība" koncernam pieder 16 kuģi vidēja izmēra un handy tankkuģu segmentos, nodrošinot darbu vairāk nekā 1300 profesionāliem un augsti kvalificētiem jūrniekiem no Latvijas. LK meitas uzņēmums LSC "Shipmanagement" papildus tehniski pārvalda vēl 9 kuģus, kopumā vadot 25 kuģu lielu floti. LK Koncerna flotes vidējais vecums ir 9 gadi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!