Foto: PantherMedia/Scanpix
Finanšu līzinga un atgriezeniskā līzinga pakalpojumu sniedzēja AS "Mogo" pagājušo gadu noslēgusi ar 0,54 miljonu eiro neto peļņu, teikts uzņēmuma revidētajā finanšu pārskatā, kas iesniegts biržai "Nasdaq Riga".

Uzņēmums norāda, ka pagājušais gads "Mogo" bijis ļoti straujš izaugsmes laiks. Sabiedrības kopējie aktīvi pieauga līdz 28 miljoniem eiro, apgrozījums sasniedza 5,8 miljonus eiro, EBITDA bija 2,4 miljoni eiro, neto peļņa - 0,54 miljoni eiro.

Pērn "Mogo" palielināja pamatkapitālu līdz pieciem miljoniem eiro, lai stiprinātu uzņēmuma finanšu un ilgtermiņa vērtību. 2014.gada decembra beigās līzinga un nodrošināto aizdevumu portfeļa bruto vērtība sasniedza 22,5 miljonus eiro, kas ir 204% pieaugums salīdzinājumā ar 2013.gada finanšu datiem.

Pērn martā "Mogo" Latvijas Centrālajā depozitārijā reģistrēja obligāciju emisiju finansējuma piesaistei 20 miljonu eiro apmērā, un 2014.gada novembrī sabiedrība iekļāva šīs obligācijas "Nasdaq" Baltijas biržas parāda vērtspapīru sarakstā, kur tās ir pieejamas publiskai tirdzniecībai. "Mogo" līdz šim emitējusi maksimālo vērtspapīru skaitu 20 000 ar nominālvērtību 1000 eiro par kopējo emisijas apjomu 20 miljoni eiro.

Pagājušā gada finanšu pārskatā teikts, ka kopš pagājušā gada jūlija uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Luksemburgā reģistrētais uzņēmums "Mogo Finance S.A.".

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Jēkabs Endziņš, valdes loceklis - Mārcis Grīnis. Uzņēmuma padomes locekļi - Ramona Tiltiņa, Uldis Judinskis un Ieva Judinska-Bandeniece.

"Mogo" piedāvā transportlīdzekļa finanšu līzinga darījumus līdz 15 000 eiro un transportlīdzekļa aizdevumu ar izpirkumu darījumus līdz 50 000 eiro apmērā ar termiņu līdz sešiem gadiem. Finansējums tiek piedāvāts tiešsaistē, izmantojot sabiedrības tīmekļa vietni un mobilo mājaslapu, klātienē klientu apkalpošanas centros, kā arī auto tirdzniecības partneru pārdošanas centros.

"Mogo" grupas uzņēmumi darbojas ne tikai Latvijā, bet arī Igaunijā, Lietuvā un Gruzijā.

Uzņēmums dibināts 2012.gadā. Līdz 2012.gada septembrim tā nosaukums bija AS "Autocredit.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!