Foto: LETA
Mūžībā aizgājušā Valērija Maligina mantinieki piektdien, 25. maijā, noslēguši notariālu vienošanos par mantojuma sadali, portālu "Delfi" informē uzņēmēja meitas Irina Maligina un Nika Saveļjeva.

Irina Maligina un Nika Saveļjeva paziņojumā medijiem apstiprina, ka panākta vienošanās. Viņas neatklāj vienošanās noteikumus, vien norādot – tie ir savstarpēji pieņemami.

"Cieņa pret mūsu tēvu un "Olainfarm" intereses bija pamatā mūsu vēlmei rast pieņemamu risinājumu. Uzņēmuma stabilai darbībai ir nepieciešama noteiktība, ko vairo vienota izpratne. Mums ir svarīga uzņēmuma nākotne, vēlamies turpināt ģimenes biznesu, lai tas arī turpmāk būtu mūsu un visas Latvijas lepnums," paziņojumā raksta Maligina meitas.

Vienošanās saturu neatklāj arī atraitne Elīna Maligina, norādot, ka līdz ar vienošanos visi ar mantojuma lietu saistītie strīdi un domstarpības ir atrisinātas.

"Panākto vienošanos uzskatu par kompromisu, kurā iespējami plašākajā veidā ietvertas Valērija nepilngadīgās meitas Annas, vecāko meitu Irinas un Nikas un manas intereses," paziņojumā medijiem raksta Elīna Maligina. "Uzklausot vienam otru un nedaudz piekāpjoties, esam vienojušās par galveno – "Olainfarm" arī turpmāk būs viens no Latvijas farmācijas biznesa flagmaņiem, un mēs darīsim visu iespējamo tā attīstībai un darbības paplašināšanai nākotnē."

Vēstīts, ka pērn decembrī mirušais Valērijs Maligins testamentā īpašumus novēlējis saviem bērniem. Sieva Elīna Maligina testamentā nebija pieminēta.

Elīna Maligina nolēma no testamentā minētajiem mantiniekiem izprasīt savu neatraidāmo daļu, kas šajā gadījumā ir viena astotā daļa no visas aizgājēja mantas. Martā viņa vērsās tiesā, apstrīdot janvārī nolasīto testamentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!