Foto: LETA

Zāļu ražotāja AS "OlainFarm" īpašnieks un valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins pārdevis nelielu daļu no sev piederošajām uzņēmuma akcijām, par tām saņemot 480 000 latus, liecina paziņojums biržai "NASDAQ OMX Riga".

Akciju pircējs atklāts netiek, vien zināms, ka Maligins pārdevis 100 000 uzņēmuma akciju. Līdz šim viņa īpašumā bija kopumā 10 112 298 "Olainfarm" akcijas, jeb 29,24% no sabiedrības kapitāla.

"Delfi" jau ziņoja, ka šā gada astoņos mēnešos provizoriskais konsolidētais farmācijas uzņēmuma "OlainFarm" realizācijas apjoms sasniedzis 32,47 miljonus latu, kas ir par 6% vairāk, salīdzinot ar attiecīgo periodu 2012.gadā.

Visstraujākais realizācijas pieaugums šī gada astoņos mēnešos vērojams Nīderlandē, kur realizācijas apjoms palielinājies par 2636%, Kirgizstānā – par 62% un Baltkrievijā, kur vērojams pieaugums par 61%. "OlainFarm" lielākie noieta tirgi 2013.gada astoņos mēnešos bija Krievija, Latvija, Baltkrievija un Ukraina.

Uzņēmumam piederošo aptieku realizācija 2013.gada augustā veidoja 0,74 miljonus latu, bet astoņos mēnešos "OlainFarm" piederošo aptieku realizācija bija 6,04 miljoni latu.

"OlainFarm" valde šā gada 12.aprīlī apstiprināja uzņēmuma darbības plānu, kas paredz, ka uzņēmuma konsolidētais apgrozījums sasniegs 59 miljonus latu.

"OlainFarm" ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar 40 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 30 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

Olainfarm pārskats liecina, ka SIA "Olmafarm" pieder 42,56% uzņēmuma akciju, AS "Swedbank" klientu vārdā pieder 12,64%, bet pārējiem akcionāriem – 15,56% akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!