Foto: LETA
Šā gada jūlija sākumā Mārupē notikušajā ugunsgrēkā biroju un noliktavu kompleksā "Baltais vējš" cietušajiem diviem uzņēmumiem apdrošināšanas AS "Balta" apdrošināšanas atlīdzībā izmaksājusi kopsummā gandrīz 900 000 latu, portālu "Delfi" informēja apdrošināšanas sabiedrībā.

Kompānijā norāda, ka ugunsgrēks naktī uz 3.jūliju biroju un noliktavu kompleksā "Baltais vējš" izraisīts ļaunprātīgi, nodarot ievērojamus postījumus ēkas īpašniekam SIA "Retex būve" un vienam no tās nomniekiem – zāļu lieltirgotavai SIA "Vital-Medica", kas noliktavas telpās uzglabāja uztura bagātinātājus, sporta uzturu un medikamentus.

Abiem cietušajiem uzņēmumiem, kas savu īpašumu apdrošinājuši "Baltā", kopumā ir izmaksāti gandrīz 900 000 latu. Šī ir otra lielākā "Baltas" izmaksātās atlīdzība kompānijas pastāvēšanas vēsturē, norāda apdrošināšanas sabiedrībā.

"Baltā" norāda, ka vislielāko atlīdzību par īpašumam nodarītajiem zaudējumiem "Balta" ir izmaksājusi kokapstrādes uzņēmumam "Biko-Lat" par 2007. gada decembrī notikušu ugunsgrēku tā ražotnē. Uzņēmums bija apdrošinājis savu īpašumu un arī uzņēmējdarbības pārtraukšanas risku, kā rezultātā tam atlīdzībā tika izmaksāti 1,147 miljoni latu.

SIA "Retex būve" valdes loceklis Austris Celms norāda, ka uguns nodarītais postījumu apmērs bija iespaidīgs un kompānijas klienti zaudēja ne tikai savu mantu, bet arī darbībai nepieciešamās telpas. Pašlaik jau ir pabeigts darbs pie biroju telpu atjaunošanas, savukārt nākamā gada vasarā darbu atsāks arī noliktavas.

SIA "Vital-Medica" valdes locekle Sanita Andrejeva atzīst, ka nelaimes gadījums noliktavu kompleksā "Baltais vējš" bija spēcīgs trieciens uzņēmējdarbībai. Taču pateicoties darbinieku operatīvam un neatlaidīgam darbam un veiksmīgai sadarbībai ar partneriem, uzņēmums īsā laikā spējis atgūties. Četrus mēnešus pēc ugunsgrēka apdrošinātāja izmaksātā atlīdzība kompensējusi zaudēto preču vērtību.

Kā ziņots, 3. jūlija naktī noliktavu un biroja telpu kompleksā "Baltais vējš" notika tīšām izraisīts ugunsgrēks, kura dzēšanas laikā dažādas kaitīgas ķīmiskas vielas kopā ar dzēšanā izmantoto ūdeni ieplūda lietus ūdeņu kolektorā, pēc tam grāvī, tad Mārupītē un Māras dīķī, iznīcinot dzīvo radību ūdenī.

Pēc ugunsgrēka noliktavas teritorijā savāktas 133,5 tonnas dažāda veida bīstamo vielu un 150 kubikmetri ķīmiskām vielām piesārņotu būvgružu.

Policija pieļāva, ka komplekss "Baltais vējš" Mārupes novadā aizdedzināts ļaunprātīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!