Foto: LETA

Mazumtirgotāja "Maxima Latvija" apgrozījums pagājušajā gadā ir pieaudzis par 2,3%, sasniedzot 676,1 miljonu eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), pavēstīja kompānijas korporatīvo attiecību vadītājs Ģiedris Jozapavičs.

Viņš norādīja, ka lielākais apgrozījuma pieaugums - 7,1% - "Maxima Latvija" mazumtirdzniecības tīklā ir bijis "Maxima XX" formāta veikalos. Tostarp šajā gadā uzņēmums galvenokārt koncentrēsies uz konkurētspējas paaugstināšanu un produktu un apkalpošanas kvalitātes sistēmas stiprināšanu.

Vienlaikus kompānijā informēja, ka 2015.gadā apgrozījums ir pieaudzis visos "Maxima Latvija" mātesuzņēmuma "Maxima Grupė" mazumtirdzniecības tirgos - Lietuvā, Latvijā, Igaunijā, Bulgārija un Polijā. 2015.gadā "Maxima Grupė" konsolidētais apgrozījums ir sasniedzis 2,677 miljardus eiro bez PVN, kas ir 3,6% pieaugums salīdzinājumā ar gadu iepriekš.

"Konsekventa "Maxima" biznesa stratēģijas īstenošana noteica stabilus izaugsmes rādītājus visos grupas uzņēmumos. Ekonomikas uzlabošanās un pozitīvs personīgo finanšu līdzekļu novērtējums palielināja patēriņu un attiecīgi arī mūsu pārdošanas apjomus. Racionāla pircēju uzvedība kļuvusi par normu, tāpēc šobrīd nav efektīvi piedāvāt tikai zemas cenas vai akcijas. Pircējs sagaida labas cenas un kvalitātes apvienojumu, svaigumu, piemērotu produktu klāstu un ātru apkalpošanu. Uzskatu, ka attiecīga klienta vēlmju apmierināšana, piedāvājot viņiem to, kas nepieciešams, noteica labos rezultātus mūsu grupas uzņēmumiem," sacīja "Maxima Grupė" ģenerāldirektore Neringa Janavičūte.

Tostarp Igaunijas uzņēmums "Maxima Eesti" ir sasniedzis vislielāko apgrozījuma pieauguma apmēru Baltijas valstīs - pagājušajā gadā kompānijas apgrozījums sasniedza 440,8 miljonus eiro bez PVN, kas ir par 9,7% lielāks nekā iepriekš. Gandrīz puse no "Maxima Grupė" pagājušā gada investīcijām biznesa attīstībā un atbalstā - 35,8 miljoni eiro - tika virzīti uz Igauniju, atverot 45 kvadrātmetru plašu loģistikas centru, kas ir viens no vismodernākajiem valstī, kā arī tika atvērti daži lielformāta veikali. Savukārt šogad plānots likt uzsvaru uz piegādes ķēdes un tās efektivitātes uzlabošanu.

Turpretī Lietuvas "Maxima LT" sasniedza vislielāko gada apgrozījumu grupas ietvaros - 1,443 miljardus eiro bez PVN. Uzņēmums pieredzēja konsekventu izaugsmi un pērn palielināja apgrozījumu par 1,8%. Pērn "Maxima LT" pievērsa pastiprinātu uzmanību tā konkurētspējas palielināšanai, samazinot preču cenas. Savukārt 2016.gadā uzņēmums pievērsīs pastiprinātu uzmanību biznesa attīstībai un atbalstam, piešķirot šim nolūkam vairāk nekā 55 miljonus eiro investīcijām.

Arī "Maxima Bulgaria" apgrozījums pērn pieauga par 10,4%, sasniedzot 72,4 miljonus eiro bez PVN. 2016.gadā plānota turpmāka uzņēmuma attīstība un darbības efektivitātes uzlabošana.

Savukārt uzņēmums "Aldik NOVA", kas darbojas Polijā, 2015.gadā ir sasniedzis 44,8 miljonu eiro apgrozījumu bez PVN, kas salīdzinājumā ar 2014.gadu ir 18,9% kāpums. "Aldik NOVA" galveno uzmanību pievērsa jaunu veikalu atvēršanai un esošo veikalu rekonstrukcijai. Atjaunoto "Aldik" veikalu apgrozījums pērn ir pieaudzis par 20%. 2015. gadā "Maxima Grupė" Polijas tirgus attīstībā ieguldīja 8,2 miljonus eiro un attīstība šajā tirgū būs arī prioritāte 2016.gadā.

Grupas uzņēmumi pērn paplašinājuši savu veikalu tīklu aktīvāk nekā iepriekšējos gados. Kopumā piecos tirgos 2015.gadā ir atvērti 25 jauni veikali un veiktas 16 veikalu rekonstrukcijas. Ikgadējais attīstībā un atbalstā ieguldītais investīciju apmērs pērn kopumā ir sasniedzis 75,2 miljonus eiro.

2016. gadā visu grupas uzņēmumu uzdevums būs palielināt konkurētspēju, uzlabot biznesa procesu darbības efektivitāti, uzlabot uzņēmumu reputāciju, stiprināt attiecības ar vietējām kopienām, paaugstināt darbinieku profesionālo un vadības kompetences līmeni, kā arī veidot uzņēmuma darba kultūru, kas balstīta uz uzņēmuma vērtībām.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka "Maxima Latvija" 2014.gadā strādāja ar 674,35 miljonu eiro apgrozījumu , kas ir par 0,13% vairāk nekā 2013.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pērn bija 13,9 miljoni eiro, kas ir par 21,6% mazāk nekā gadu iepriekš.

"Maxima Latvija" ietilpst koncernā " Maxima Grupe".

" Maxima Grupė" ir holdinga uzņēmums, kas dibināts 2007. gadā. Tas pārvalda mazumtirdzniecības uzņēmumus Lietuvā, Latvijā, Igaunijā, Polijā un Bulgārijā. Grupā kopumā ir 535 "Maxima X", "Maxima XX", "Maxima XXX", "Aldik" un "T-Market" veikali - Lietuvā ir 233 veikali, Latvijā - 148, Igaunijā - 75, Bulgārijā - 48, Polijā - 31.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!