Foto: Publicitātes foto

ASV ātrās ēdināšanas kompānijas "Subway" darbības sākšana Latvijā nozīmē būtisku pienesumu ekonomikai, biznesa portālam "Nozare.lv" stāsta "McDonald's" rīkotājdirektors Baltijas valstīs Tomašs Navrockis.

Pienesums būs, gan radot jaunas darba vietas un ieguldot investīcijas, gan arī maksājot valstij nodokļus, norāda Navrockis, piebilstot, ka iedzīvotāji ir lielākie ieguvēji no konkurences.

Viņš arī atzīmē, ka, lai arī ēdināšanas nozarē Latvijā valda asa konkurence, par pārblīvētu to nosaukt nevar. "Tāpat jāņem vērā, ka iedzīvotāju vispārējais noskaņojums par savu finansiālo situāciju un pirktspēju pakāpeniski, bet uzlabojas."

Jau vēstīts, ka ASV ātrās ēdināšanas kompānija "Subway" līdz gada beigām plāno sākt darbību Latvijas un Lietuvas tirgos, paziņojis "Subway" reģionālā direktora vietnieks Maiks Čarests. Šopavasar uzņēmums atklāja pirmo restorānu Igaunijā.

Pēdējo divu gadu laikā "Subway" Eiropā atvēris aptuveni 500 jaunu restorānu gadā, savukārt nākamgad uzņēmums Eiropā plāno atvērt 800 līdz 1000 jaunu tirdzniecības vietu. "Eiropa ir spēcīgākais, straujāk augošais "Subway" starptautiskais tirgus ārpus Ziemeļamerikas, un tāds tas būs arī turpmāk," paziņoja Čarests.

Patlaban "Subway" tīklā Eiropā ietilpst 4018 jauni veikali. Savukārt kopējais 1965.gadā dibinātā uzņēmuma restorānu skaits veido gandrīz 40 000. "Subway" apgrozījums Eiropā pagājušajā gadā palielinājās par 18% - līdz 1,57 miljardiem ASV dolāru (825,8 miljoniem latu).

Savukārt restorānu ķēdes "McDonald's" pārstāvniecības Latvijā SIA "Premier Restaurants Latvia" apgrozījums pērn Latvijā sasniedzis 11,4 miljonus latu, informēja "McDonald's" rīkotājdirektors Baltijas valstīs Tomašs Navrockis.

Salīdzinot ar 2011.gadu, kad "Premier Restaurants Latvia" apgrozījums bija 9,69 miljoni latu, tas ir pieaugums par 18%. Savukārt "McDonald's" peļņa pērn veidoja vairāk nekā 318 000 latu, bet Latvijas valstij nodokļos "McDonald's" samaksāja vairāk nekā 2,8 miljonus latu.

"McDonald's" ir vadošais ēdināšanas pakalpojumu sniedzējs ar vairāk nekā 34 000 restorānu, kuri ik dienu apkalpo ap 69 miljoniem klientu 119 valstīs. Vairāk nekā 80% "McDonald's" restorānu pārvalda franšīzes vai uzņēmumi, kas ieguvuši "McDonald's" attīstības licenci.

"McDonald's" darbību Latvijā sāka 1994.gadā, atverot restorānu Vecrīgā. Patlaban "McDonald's" ir 12 restorāni, no kuriem desmit ir Rīgā un pa vienam Daugavpilī un Jelgavā. Uzņēmumā strādā gandrīz 600 darbinieki, no kuriem 19 ir cilvēki ar īpašām vajadzībām.

Kā "McDonald's" attīstības licences turētājai Maltas kompānijai "Premier Capital" pieder 56 "McDonald's" restorāni Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Maltā un Grieķijā, kopumā nodarbinot vairāk nekā 2500 cilvēku. Ar vairāk nekā 26,4 miljoniem apmeklētāju gadā "McDonald's" ir populārākais restorānu tīkls Baltijas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!