Foto: DELFI
Traģiskie novembra notikumi, kad lielveikalā 'Maxima' iegruva jumts un bojā gāja 54 cilvēki, atstājuši iespaidu arī uz apmeklētāko interneta vietņu statistiku. Rekordlielu apmeklētāju skaitu sasnieguši visi Top 25 esošie Latvijas ziņu portāli, liecina starptautiskā interneta izpētes un konsultāciju uzņēmuma "Gemius" jaunākie dati.

Topa līderis novembrī joprojām ir "Inbox.lv", ko mēnesī apmeklējuši 704 000 lietotāji no Latvijas. Otrajā pozīcijā jau otro mēnesi pēc kārtas ir ziņu portāls "Delfi.lv" ar 690 000 lietotājiem, bet trešie- sociālais tīkls "Draugiem.lv" ar 617 000 apmeklētājiem.

Kopumā Top 25 esošie ziņu portāli novembrī spējuši uzrunāt 936 000 interneta lietotājus, kas ir par 10% vairāk kā oktobrī, bet no kopējās interneta auditorijas veido 73%.

Procentuāli lielākais pieaugums novērots vecuma grupā 55+, kur ziņu portālu auditorija palielinājusies par 16%, tai seko vecuma grupa 35 - 44 ar 12% pieaugumu. Būtiski augusi lietotāju aktivitāte ziņu medijos - tajos veikti par 46% vairāk lapu skatījumu kā oktobrī, vairāki ziņu portāli arī sasnieguši rekordlielu lapu skatījumu skaitu.

Būtiskākais kāpumu un ielaušanos Top 25 vidū demonstrējis ziņu portāls "mixnews.lv". Tā auditorija salīdzinot ar oktobri augusi par 142%, sasniedzot 128 000 lietotājus mēnesī.

Tops veidots, balstoties uz 15-74 gadus vecas auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas. Topā iekļautas tās interneta lapas, kas novembrī piedalījās gemiusAudience pētījumā. gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!