Foto: LETA
Latvijas farmācijas kompānija AS "Olainfarm" neizslēdz uzņēmumu iegādi arī Rietumeiropas valstīs, virtuālajā konferencē apliecināja kompānijas valdes loceklis Salvis Lapiņš.

Viņš norādīja, ka sīkāku informāciju par to vēl nevar sniegt, jo patlaban esot vien "pats, pats ceļa sākums". Tomēr kaut kāda skaidrība par to, vai un kad tas varētu izdoties, uzņēmumā varētu būt astoņu līdz deviņu mēnešu laikā.

Kā ziņots, "Olainfarm" iegādājies 24% Baltkrievijas uzņēmuma "NPK Biotest" akciju un tuvākajā laikā plāno slēgt līgumu par vēl 46% akciju iegādi, palielinot līdzdalību līdz 70%, teikts kompānijas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

"Olainfarm" par 70% "NPK Biotest" akciju samaksās kopumā 2,6 miljonus eiro.

"Olainfarm" koncernā ietilpst Latvijas zaļās farmācijas uzņēmums "Silvanols", aptieku tīkls "Latvijas aptieka", elastīgo medicīnisko izstrādājumu ražotājs "Tonus Elast" un arī ekokosmētikas ražotājs "Kiwi Cosmetics".

Kā vēstīts, "Olainfarm" neauditētais peļņas un zaudējumu aprēķins par 2016.gada pirmo pusgadu liecina, ka koncerna realizācija ir sasniegusi 53,5 miljonus eiro, kas ir par 7% vairāk nekā šajā periodā pērn. Līdz ar to šis ir bijis kārtējais veiksmīgākais pirmais pusgads uzņēmuma vēsturē apgrozījuma ziņā, uzsver "Olainfarm".

Tīrā peļņa pirmajā pusgadā ir 6,1 miljons eiro, kas ir par 34% mazāk nekā 2015. gada pirmajā pusgadā.

"Olainfarm" akcionāru pilnsapulce 2016. gada 7. jūnijā ir apstiprinājusi koncerna darbības plānu 2016. gadam, kas paredz, ka tā apgrozījums 2016. gadā tiek plānots 100 miljonu eiro apmērā, bet tīrā peļņa – 10 miljonu eiro apmērā. Saskaņā ar neauditēto 2016. gada pirmā pusgada pārskatu gada realizācijas plāns ir izpildīts par 54%, bet gada peļņas plāns – par 61%.

"Olainfarm" koncerna peļņa pēc nodokļu nomaksas pērn bija 15,3 miljoni eiro, liecina revidētais konsolidētais peļņas un zaudējumu aprēķins par koncerna darbību 2015. gadā. Tas ir par 25% vairāk nekā 2014.gadā un par 8% vairāk nekā 2012.gadā, kad tika sasniegts līdzšinējais peļņas rekords – 14,2 miljoni eiro. Koncerna mātesuzņēmums 2015. gadā nopelnīja 14,6 miljonus eiro, par 28% uzlabojot 2014. gadā sasniegto peļņas rādītāju.

AS "Olainfarm" akcijas tiek kotētas Baltijas Oficiālajā sarakstā. Lielākais uzņēmuma īpašnieks ir valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!