Foto: Publicitātes foto

Latvijas zāļu ražotāja "Olainfarm" koncerns šogad plāno strādāt ar aptuveni 100 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par apmēram 7% vairāk nekā 2014.gadā, trešdien virtuālā konferencē sacīja kompānijas valdes loceklis Salvis Lapiņš.

"Olainfarm" nekonsolidētais apgrozījums šogad plānots 84 miljonu eiro apmērā, kas ir aptuveni par 6,5% vairāk nekā pērn, savukārt peļņas prognozes kompānija plāno atklāt divu trīs nedēļu laikā.

Komentējot situāciju Krievijas tirgū, Lapiņš atzīmēja, ka uzņēmums attiecīgajā valstī šogad plāno ieņēmumu pieaugumu salīdzinājumā ar 2014.gadu. "Olainfarm" veiksmīgi tiekot galā ar tirgus svārstībām Krievijā, jo, lai gan produkcija tiek pārdota rubļos, cenu saraksts ir eiro, un katru ceturksni cenu saraksts tiek atjaunots. Piemēram, lai gan šobrīd vienu eiro var iegādāties par 67-68 rubļiem, "Olainfarm" cenu saraksts veidots pēc valūtu kursa - 82 rubļi par vienu eiro.

Pēc Lapiņa teiktā, "Olainfarm" arī apsvēra dažādu mehānismu ieviešanu, kas mazinātu Krievijas tirgus svārstības riskus, taču nolems tos neīstenot. Kompānijas darbība Krievijā joprojām atsverot riskus, kas saistīti ar ekonomikas situāciju - uzņēmuma klientu bāze Krievijā ir lielāka nekā 2014.vai 2013.gadā.

Viņš minēja, ka "Olainfarm" ieņēmumu pieaugumu šogad salīdzinājumā ar 2014.gadu Krievijas tirgū neplāno lielu, taču tāds būšot.

Jau vēstīts, ka "Olainfarm" koncerns pērn strādāja ar 93,655 miljonu eiro neauditēto apgrozījumu, kas ir par 20,1% vairāk nekā 2013.gadā, bet grupas peļņa pieauga par 0,5% un bija 12,662 miljoni eiro. Kompānijas lielākie noieta tirgi 2014.gadā bija Krievija, Latvija, Ukraina, Baltkrievija un Nīderlande.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu ‒ farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju –, kā arī ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!