Foto: LETA

Maksātnespējīgā Ķemeru sanatorijas investora SIA „Ominasis Latvia” maksātnespējas procesa administrators Ainars Kreics lūdzis AS “Rietumu banka” atcelt pirkuma līgumu par gleznu, grāmatu un citu sanatorijai piederošu kultūrvēsturisku priekšmetu atsavināšanu. Administrators uzskata, ka banka pārdevusi tajā ieķīlātās vērtības par zemāku cenu, nekā tās novērtējis tiesu izpildītājs, portāls “Delfi” uzzināja Kreica birojā.

Vēstulē, kas nosūtīta "Rietumu bankai", norādīts, ka banka, realizējot komercķīlas tiesības uz daļu Ķemeru sanatorijas kustamās mantas, ir pārdevusi gleznas, bibliotēkas grāmatas un citus vērtīgus priekšmetus par zemāku kopsummu nekā zvērināta tiesu izpildītāja norādītā vērtība, turklāt minēto priekšmetu iespējamā tirgus vērtība ir vēl lielāka, tāpēc Kreics uzskata, ka bankai attiecīgais pārdošanas līgums būtu anulējams un pārdotie priekšmeti atdodami Ķemeru sanatorijai.

"Rietumu banka" ir informējusi maksātnespējas procesa administratoru par komercķīlas tiesību realizēšanu uz mantu, kurai mēnesi pirms maksātnespējas procesa pasludināšanas tika noņemts apķīlājums un kura atradās bankas valdījumā, taču banka nav uzrādījusi administratoram šo priekšmetu pārdošanu apliecinošus dokumentus, kaut arī šajā darījumā tā pēc būtības rīkojusies kā SIA „Ominasis Latvia" pilnvarota persona.

Saskaņā ar administratoram pieejamo informāciju "Rietumu banka" nezināmai personai ir pārdevusi Ķemeru sanatorijas bibliotēkas grāmatas, kas bijušas sapakotas 314 kastēs, divdesmit sešus mākslas priekšmetus - gleznas un tām pielīdzināmus priekšmetus, kā arī virkni restaurētu mēbeļu.

Ņemot vērā, ka atsavinātā manta veido vēsturiski nozīmīgu Ķemeru sanatorijas kopuma daļu, Kreics uzskata, ka minētā kustamā manta būtu pārdodama izsolē Ķemeru sanatorijas mantas kopuma sastāvā, teikts vēstulē.

Jau vēstīts, ka 1.martā tiesa atzina Ķemeru sanatorijas privatizētāju "Ominasis Latvia" par maksātnespējīgu.

Ķeroties pie administratora pienākumiem, Kreics secināja, ka "Ominasis Latvia" maksātnespējas atzīšana bijusi novēlota, īpašuma stāvoklis ir ļoti slikts, turklāt kreditoru prasījumu kopsumma jau tagad sasniedz 2 miljonus latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!