Foto: Shutterstock
Informāciju tehnoloģiju (IT) uzņēmuma SIA "Datakom" apgrozījums pērn pieaudzis par 14 %, sasniedzot 11,88 miljonus eiro, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma pārstāvji.

Lielākās investīcijas pērn uzņēmums ieguldījis jaunu tehnoloģisko risinājumu izstrādē, attīstot savu programmatūras izstrādes pieredzi. Tostarp, gatavojoties Vispārīgās datu aizsardzības regulas ieviešanai, radīts "GDPR in-a-box" risinājums, kas ir uzņēmējiem paredzēta metodoloģija un rīki, lai samazinātu iespējamību, ka uzņēmums tiks administratīvi sodīts vai tam radīsies zaudējumi par regulas pārkāpumiem.

Tāpat arī sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienestu izstrādāts normatīvajiem aktiem atbilstošs kases sistēmu risinājums ar plašām integrācijas iespējām – tā, lai to varētu pakārtot ikviena komersanta prasībām.

"Aizvadītais gads nesis daudz izmaiņu, ar ko uzņēmējiem jārēķinās ikdienā – gatavošanās Datu regulas ieviešanai un grozījumi Ministru kabineta noteikumos par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu tehniskajām prasībām komersantiem – ir tikai divi piemēri. Lai atvieglotu komersantu ikdienu, lielus finansiālos resursus investējām attiecīgu risinājumu izstrādē, " komentē "Datakom" risinājumu direktors Edijs Tanons.

Starp "Datakom" nākotnes perspektīvām ir apgrozījuma saglabāšana esošajā apmērā, palīdzot esošajiem un jaunajiem klientiem atrast inovatīvus izaugsmes virzienus un nodrošinot atbilstošu servisu un konkurētspējīgu risinājuma kopumu. Plānots arī palielināt atbalsta pakalpojumu apjomu, koncentrējoties uz iekšējo procesu kārtību un efektivitāti, kā arī palielināt produktu un pakalpojumu eksportu uz Baltijas, Āzijas, Skandināvijas un Rietumeiropas valstīm.

Kompānijas peļņa pērn - 481 036 eiro. Salīdzinot ar 2016. gadu, tā ir samazinājusies, taču kompānija portālam "Delfi" norāda, ka tas noticis uz veikto investīciju rēķina.

2016. gadā kompānijas peļņa pieauga par 76,13%, veidojot 642 324 eiro.

Par SIA "Datakom": Uzņēmums dibināts 1994. gada novembrī. Tā pamatdarbība ir informāciju sistēmu un datortehnikas infrastruktūras piegāde, uzturēšana un programmatūras izstrāde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!