Foto: DELFI

Šobrīd ir saņemti desmit nesaistošie piedāvājumi no potenciālajiem "Liepājas metalurga" (LM) investoriem, ar kuriem tālāk noritēs darbs, portālu "Delfi" informēja LM administrators Haralds Velmers.

Pēc precizējošu atbilžu saņemšanas par piedāvājumiem, tuvāko nedēļu laikā ceram pieņemt lēmumu, ar kuriem no desmit investoriem tālāk turpināt sarunas, lai vēlāk saņemtu saistošos piedāvājumus, norāda Velmers.

Nesaistošie piedāvājumi ir saņemti gan no Rietumeiropas, gan Austrumeiropas valstu investoriem. Lielākā daļa piedāvājumiem ir no stratēģiskiem investoriem, bet daži būtu uzskatāmi par finanšu investoriem.

13. jūnijā beidzās nesaistošo piedāvājumu iesniegšanas termiņš par LM iegādi. 

Līdz tam Velmers kopumā bija uzrunājis gandrīz 160 potenciālos investorus un bija noslēgti 28 konfidencialitātes līgumi.

To LM daļu, kas saistīta ar metalurģiskās produkcijas ražošanu, ir plānots pārdot kā aktīvu kopumu, kas nozīmē, ka investoriem netiks piedāvāta iespēja iegādāties tikai kādu daļu no uzņēmuma.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) informēja, ka saistošie piedāvājumi potenciālajiem LM investoriem būs jāiesniedz līdz šā gada jūlija beigām.

Maksātnespējas administratora apzinātā uzņēmuma saistību summa jau pārsniegusi 200 miljonus eiro.

Kopēja atzītā prasījumu summa ir 200 163 468,55 eiro, no kuras 114 839 710,89 eiro ir nodrošināto kreditoru prasījumi, bet 85 323 757,66 eiro ir nenodrošināto kreditoru prasījumi.

2013.gada novembrī Liepājas tiesa pasludināja LM maksātnespēju un uzņēmums pilnībā pārgāja maksātnespējas administratora Haralda Velmera pārraudzībā. Tika sākta darbinieku masveida atlaišana, un kopumā darbu zaudēja vairāk nekā 1500 cilvēku. Sagatavots uzņēmuma pārdošanas plāns, un par "Liepājas metalurga" pamatražotnes pārdošanu starptautiskajā piedāvājumā noslēgts līgums ar konsultāciju uzņēmumu "Prudentia".

Nonākot finanšu grūtībās, "Liepājas metalurgs" jau pērn pavasarī pārtrauca ražošanu. Valsts kase jūlijā no valsts budžeta līdzekļiem samaksāja "Liepājas metalurga" vietā visu rūpnīcas parādu Itālijas bankai "UniCredit" - 67 465 056 eiro. Pirms tam aprīlī Valsts kase Itālijas bankai veica rūpnīcai valsts galvotā kredīta pamatsummas daļas maksājumu 6 128 456 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!