Foto: Shutterstock
Nekustamo īpašumu pārvaldītājs "Starlex Real estate" par pieciem miljoniem eiro plāno pārdot viesnīcu "Hotel Liesma" Jūrmalā, liecina informācija portālā "city24.lv".

Viesnīcas ēka ar zemi atrodas Jaundubultu rajonā, teritorijā starp Gaujas ielu, Salacas ielu un Dubultu prospektu, - aptuveni 27 km attālumā no Rīgas centra un 20 kilometru attālumā no lidostas. Viesnīcas ēkai ir 11 stāvi un 123 istabas.

Saskaņā ar Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojumu zemesgabals atrodas kūrorta teritorijā, uz tā atrodas pansionāta ēka, saimniecības korpuss, divas palīgtelpas, asfaltēti laukumi, zālāji un koki. Viesnīca uzbūvēta 1987.gadā un ir daļēji rekonstruēta, bet pēc 2000.gada tajā uzbūvēts veselības komplekss ar baseinu. Zemesgabala platība ir 15 041 kvadrātmetrs. Pašreizējo viesnīcas ēku kopējā platība ir 7 681,2 kvadrātmetri.

Projekts ir detālplānojuma izstrādes fāzē, kuru veic SIA "Metrum", savukārt kompānija "Zenico Progects" izstrādāja objekta pārbūves programmu. Zemesgabala pārdošanas cena ir 332,42 eiro kvadrātmetrā.

Zemesgrāmatas dati liecina, ka nekustamais īpašums pieder SIA "Lareco". "Lareco" dibināts 2009. gada 29. aprīlī. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Krievijas pilsone Svetlana Egorova.

"Lareco" pagājušā gada finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmuma darbības veids ir ieguldījumi nekustamajā īpašumā un viesnīcas kompleksa attīstība Jūrmalā.

2015. gadu uzņēmums noslēdza ar 120 025 eiro zaudējumiem un 9 741 eiro apgrozījumu. 2015. gadā pašu kapitāls samazinājās par 120 025 eiro un 2015. gada 31. decembrī bija negatīvs - 866 787 eiro, kas galvenokārt saistīts ar nekustamā īpašuma apsaimniekošanas un uzturēšanas izdevumiem.

Vadība norāda, ka 2016.gadā "Lareco" turpinās meklēt potenciālo pircēju nekustamajam īpašumam vai investoru, vai sadarbības partneri nekustamā īpašuma rekonstrukcijai un tālākām darbībām ar nekustamo īpašumu.
Padomju laikos būvētā viesnīca iepriekš bija energokompānijas "Latvenergo" īpašumā. "Latvenergo" viesnīcu pārdeva 2005. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!