Foto: Publicitātes foto

Latvijas aviokompānijas "airBaltic" jaunā "Bombardier Q400NextGen" lidmašīna izvietota pasaules lielākajā un vecākajā aviošovā Parīzē, portālu "Delfi" informēja lidsabiedrībā.

'airBaltic' iepriekš par 50% palielina savu "Bombardier Q400 NextGen" floti. No maija sākuma jaunās lidmašīnas pēc to izgatavošanas Toronto rūpnīcā Kanādā "airBaltic" pakāpeniski sāk izmantot lidojumos. Parīzē izstādītā lidmašīna ir pēc kārtas trešā no četrām jaunajām lidmašīnām, kas šajā vasarā papildinās "airBaltic" floti.

Četras jaunās lidmašīnas tiks izmantotas "airBaltic" maršrutu tīklā, ko veido 60 galamērķi Eiropā, Tuvajos Austrumos un NVS, un tās pievienosies astoņām Q400 NextGen lidmašīnām, kuras pēdējos trīs gadus ir izmantotas lidojumiem no Rīgas.


Jaunās lidmašīnas "airBaltic" ņems līzingā no "Nordic Aviation Capital" A/S (NAC) Bilundā, Dānijā, kas jau ir parakstījis pirkuma līgumu ar "Bombardier Aerospace" par četru "Q400 NextGen" lidmašīnu iegādi. Saskaņā ar "Q400 NextGen" lidmašīnu kataloga cenu, flotes papildinājuma vērtība ir aptuveni 134,77 miljoni ASV dolāru (73 miljoni latu).

2013.gada vasarai "airBaltic" ir ieviesis sešus jaunus galamērķus – Prāga (Čehija), Hevīza-Balatona (Ungārija), Olbija (Sardīnija, Itālija), Rijeka (Horvātija), Larnaka (Kipra) un Malta.

"airBaltic" ir dibināta 1995.gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju. "airBaltic" flotē ir 26 lidmašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!