Foto: DELFI

Starptautiskās dzelzceļu savienības (UIC) ziņojumā minētie statistikas dati attiecas tikai uz starptautiskajiem dzelzceļa pārvadātājiem, norāda uzņēmumā "Pasažieru vilciens", noliedzot, ka vilcienu vismazāk no 27 valstīm izmanto Latvijas iedzīvotāji.

Kā skaidro PV, tieši starptautisko pārvadātāju operators ir UIC biedrs, un tas sniedz tikai savus datus, bet ne visu Latvijas operatoru datus.

"Dati par Latviju nav salīdzināmi un ir nekorekti. Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem pasažieru nobrauktie vilcienu kilometri ir 729 000 000, kurus dalot ar iedzīvotāju skaitu 2 023 825, var secināt, ka Latvijā pasažieru vilcienu satiksmē nobrauktie kilometri uz vienu iedzīvotāju ir 360 kilometri," secina uzņēmumā.

Aprēķini liecina, ka ar šādu rezultātu Latvija ierindojas 11.vietā no apakšas (no 27 valstīm), aiz sevis atstājot gan Lietuvu un Igauniju, gan Poliju un Īriju.

Kā ziņots, visvairāk pasažieru vilcienu pakalpojumus izmanto Šveices iedzīvotāji, bet vismazāk - Latvijas iedzīvotāji, liecina Starptautiskās dzelzceļu savienības (UIC) ziņojums.

Ziņojumā apkopoti 2013.gada dati par 27 Eiropas valstīm un Japānu.

Viens Šveices iedzīvotājs 2013.gadā ar vilcienu nobrauca vidēji 2307 kilometrus, savukārt Latvijā - 40 kilometrus.

Iepriekš ziņots, ka koncerna "Latvijas Dzelzceļš" meitassabiedrība SIA "LDz Cargo" nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!