Foto: DELFI
Nekustamo īpašumu uzņēmums "Pebo nami" investē četrus miljonus eiro divos jaunos īres namos Rīgā, Dzirnavu ielā 39 un 41, sacīja "Pebo namu" īpašnieks Andrejs Pebo.

Abos namos kopumā paredzēti 24 dzīvokļi, pirmajā stāvā atradīsies komerctelpas. Finansējumu ēkas būvniecībai izsniedza AS "Danske Bank". Ēku būvniecību veic būvfirma DHB.

"Nami un dzīvokļi nav paredzēti pārdošanai, tie paliks dzimtas īpašumā, un telpas tiks izīrētas. Plānoju, ka īres maksa dzīvokļiem būs no desmit eiro par kvadrātmetru un uz augšu," sacījis Pebo.

Viņš skaidrojis, ka dzīvokļu platība namos būs no 40 līdz 140 kvadrātmetriem, bet pārsvarā plānoti mazie dzīvokļi, lielie būs tikai namu augšējos stāvos.

Izvaicāts, cik ilgā laikā plānots atpelnīt ieguldījumu, Pebo sacījis, ka paietu ļoti ilgs laiks, ja to būtu plānots darīt tikai ar jaunajos īres namos gūtajiem ienākumiem. "Tāpēc kredīta atmaksai izmantošu arī ieņēmumus no blakus esošā lielā nama Krišjāņa Valdemāra ielā 33, tādēļ plānoju ieguldījumu atmaksāt sešos līdz astoņos gados," skaidrojis Pebo.

Savukārt uz jautājumu, kas būs šo namu īrnieki, Pebo atbildējis, ka cer uz vietējiem iedzīvotājiem. "Te ir pilsētas centrs, un šajos namos jādzīvo vietējiem iedzīvotājiem," skaidrojis namīpašnieks.

Sava vecvectēva Krišjāņa Ķergalvja īpašumus Krišjāņa Valdemāra ielā 33, kā arī zemesgabalu, kurā atradīsies abi īres nami, Pebo atguva 1993.gadā un kopš tā laika ir namīpašnieks un nodarbojas ar telpu izīrēšanu. 2003.gadā tika piebūvēti divi stāvi ēkai, kura tika pārbūvēta jau 1933.gadā.

Abi īres nami Dzirnavu ielā ir pirmie no jauna būvētie objekti, kurus Pebo nolēmis uzcelt sava vecvectēva 20.gadsimta sākumā būvēto namu vietā.

Dzirnavu ielas 39 un 41 nami tika sagrauti Otrā pasaules kara laikā 1944.gadā, kad uzlidojumā skurstenī iekrita aviobumba.

Ilgus gadus bijušo ēku vietā bija "robs", taču 2014.gada februārī "Pebo nami" sāka divu jaunu un mūsdienīgu īres namu būvniecību. Namus projektējuši arhitekti Andris Rūtenbergs un Raivo Veisbergs.

2015.gada beigās Rīgai būs vēsturiski atjaunots kvartāls, kvartālam jauni pabeigti īres nami un namiem jauni īrnieki, sacījis Pebo.

Uz jautājumu, vai ir plānota vēl kādu īres namu celtniecība, Pebo atbildējis, ka pagaidām nē, taču pieļāva iespēju, ka kādreiz tālā nākotnē tas varētu notikt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!