Foto: F64
Koka granulu ražotājs SIA "New Fuels" pēc postošā ugunsgrēka ražotnē no "If Apdrošināšana" saņems 1,5 miljonu eiro (1,05 miljoni latu) atlīdzību, portālu "Delfi" informēja apdrošinātājs.

Šī gada sākumā "New Fuels" koka granulu ražotnē notika eksplozija, nodarot lielus materiālos zaudējumus un uz vairākiem mēnešiem pilnībā apstādinot ražotnes darbību. Lai uzņēmums spētu atjaunot savu darbību "If Apdrošināšana" kompensēja klientiem nodarītos zaudējumus par kopējo summu 1,5 miljoni eiro.

2010. gadā "New Fuels" investēja 16 miljonus eiro (11,2 miljoni latu) uzsāka jaunas granulu rūpnīcas darbību. Eksplozijas radītie bojājumi bija tik spēcīgi, ka ražotnes darbība tika apturēta uz vairākiem mēnešiem.

Negadījuma brīdī esošā "NewFuels" apdrošināšanas programma paredzēja aizsardzību gan pašai rūpnīcai un visām iekārtām, gan komercdarbības pārtraukumam, kas varētu rastiem no kaitējuma rūpnīcai.

Pusgada laikā, sadarbojoties ar ārvalstu iekārtu piegādātājiem, granulu ražotnē tika pilnībā pārbūvēta krāsns un žāvētava, kā arī uzlabotas ekspluatācijas un drošības procedūras.

Pašlaik uzņēmums jau atsācis ražošanu un saskaņā ar uzņēmuma plāniem, tas jau septembrī spēs sasniegt ražošanas apjomus, kādi tie bija pirms notikušās eksplozijas, kā arī, pateicoties veiktajiem uzlabojumiem, arī kāpināt gatavās produkcijas apjomus.

Šā gada martā līdzīga rakstura ugunsgrēks notika arī kāda Igaunijas uzņēmuma koka granulu ražotnē. Lai gan ražotnē nostrādāja automātiskā dzēšanas sistēma, tomēr 15 minūšu laikā tika nodarīti lieli zaudējumi vairākām iekārtām.

Kopējais "If P&C Insurance AS" atlīdzības apmērs uzņēmumam bija gandrīz 600 000 eiro (420 000 latu) apmērā, kas pienācās kā kompensācija par īpašuma un komercdarbības pārtraukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!