Foto: LETA

AS "Swedbank" piešķīrusi vairāk nekā 11 miljonus eiro aizdevumos pašmāju putnu audzētājiem un ražotājiem. AS "Putnu fabrika Ķekava" piešķirti 9,48 miljoni eiro, savukārt ar to saistītajam uzņēmumam SIA "Lielzeltiņi" – 1,91 miljons eiro, portālu "Delfi" informēja kredītiestādē.

Saņemto aizdevumu izmantos, lai renovētu putnu novietnes un infrastruktūru, kā arī modernizētu gaļas pārstrādes rūpnīcu un iegādātos jaunas iekārtas.

"Putnu fabrika Ķekava" un "Lielzeltiņi" ir vienīgie putnu gaļas apstrādes uzņēmumi Latvijā, kuri ražo putnu gaļu tikai no savās rūpnīcās audzētajām vistām. Investīciju prioritātes ir ražošanas modernizācija, biznesa procesu optimizācija un jaunu produktu izstrāde, lai veicinātu uzņēmumu konkurētspēju gan vietējā, gan eksporta tirgos. Investīciju programma tiks īstenota nākamo trīs gadu laikā.

"Šīs investīcijas mums palīdzēs palielināt ražošanas apjomus, celt mūsu ražojumu kvalitāti, vairot to pievienoto vērtību, veicināt efektīvu un vidi saudzējošu ražošanas procesu, kā arī palielināt produktu portfeli," sacījis "Putnu fabrika Ķekava" un "Lielzeltiņi" valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers.

"Delfi" jau ziņoja, ka putnu fabrikā "Lielzeltiņi" saistībā ar sākto reorganizāciju darbu zaudēs 134 fabrikas darbinieki. Vilcmeiers skaidrojis, ka reorganizācija, pārceļot atsevišķas fabrikā līdz šim veiktās funkcijas uz putnu fabriku "Ķekava", sākta, lai mērķtiecīgi varētu attīstīt "Lielzeltiņu" ražotni.

Putnu produktu ražotāji ir daļa no AB "Linas Argo Group" lauksaimniecības holdinga, kas nodarbojas ar graudu, eļļas sēklu, lopbarības, putnu gaļas un putnu gaļas produktu, kā arī lauksaimniecības izejvielu ražošanu un tirdzniecību. Tā kontrolē ir uzņēmumi Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Dānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!