Foto: Shutterstock

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) ir pabeidzis pārbaudes visos Latvijas zvejas produktu ražošanas uzņēmumos un patlaban apkopo zvejas produktu apstrādes uzņēmumu pārbaužu rezultātus, lai par tiem līdz decembra vidum informētu Krievijas Veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienestu "Rosseļhoznadzor", pastāstīja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

"PVD ir pabeidzis pārbaudes visos Latvijas zvejas produktu ražošanas uzņēmumos. Šobrīd PVD apkopo pārbaužu rezultātus, lai izvērtētu, kuri uzņēmumi atbilst Krievijas un Muitas ūnijas prasībām, un izveidotu aktualizētu atbilstošo Latvijas zvejas produktu apstrādes uzņēmumu sarakstu, kas līdz decembra vidum tiks nosūtīts Krievijas Federācijas Federālajam veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienestam," sacīja Meistere.

Pēc viņas teiktā, par turpmākajām darbībām, kas saistītas ar ieviesto Latvijas zvejas produktu eksporta aizliegumu, "Rosseļhoznadzor" lems pēc tam, kad PVD iesniegs papildus pieprasīto informāciju.

Aģentūra jau vēstīja, ka "Rosseļhoznadzor" 4. jūnijā noteica aizliegumu ievest zivis un zivju produkciju no Latvijas un Igaunijas. Iemesls produkcijas ievešanas aizliegumam bija veterināro un sanitāro prasību pārkāpumi. PVD jūlijā paziņoja, ka Latvijas zivrūpnieki ir novērsuši "Rosseļhoznadzor" konstatētās neatbilstības, ko PVD norādīja arī Krievijai nosūtītajā atbildes ziņojumā. Krievija paziņoja, ka Latvijas zivrūpniekiem būtu iespēja atsākt eksportu uz Krieviju tikai pēc atkārtotām PVD pārbaudēm.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!