Foto: LETA
Latvijā lielākais nerafinētās pārtikas eļļas ražotājs SIA "Iecavnieks&Co" pagājušajā gadā strādāja ar 3,55 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 7% samazinājums salīdzinājumā ar 3,84 miljonu rādītāju pirms gada, liecina "Firmas.lv" dati.

Uzņēmuma peļņa sarukusi līdz 18 367 eiro salīdzinājumā ar 49 903 eiro 2014.gadā.

Kā norādīts vadības ziņojumā, pērn uzņēmums veiksmīgi piedalījies nozares izstādēs Polijā un Vācijā, kur atrasti sadarbības partneri. Sākts rapšu un linu eļļas eksports uz Poliju, bet tehniskās eļļas eksports - uz Vāciju. Pieaugusi realizācija arī vietējā tirgū. Uzņēmuma nosaukums vēl esot maz atpazīstams ārvalstīs, tādēļ arī šogad tiek turpināts darbs pie jaunu tirgu meklēšanas.

Ziņojumā teikts, ka "Iecavnieks&Co" turpina attīstīt iepriekšējā zīmola "Iecavnieks" produkciju, veicot rapšu, linu un kaņepju pārstrādi, nepielietojot konservantus un citus ķīmiskus savienojumus. Rūpnīca vidēji gadā spēj pārstrādāt ap 25 000 tonnu rapšu sēklu un saražot 600 tonnas nerafinētas rapšu eļļas mēnesī. Ņemot vērā pieaugošo interesi, plānots palielināt rapšu, linu un kaņepju pārstrādes apjomus.

Tāpat norādīts, ka pērn "Iecavnieks&Co" par 48% palielinājis rapšu un graudu pirmapstrādes jaudas, līdz ar to arī šogad tiks attīstīts šis pakalpojuma veids, noslēdzot produkcijas uzglabāšanas un pirmapstrādes līgumus ar jauniem sadarbības partneriem.

Kā ziņots, SIA "Iecavnieks" ar Daugavpils tiesas lēmumu 2010.gada 5.maijā tika atzīts par maksātnespējīgu un 2011.gada 9.septembrī pēc lielākā kreditora AS "Swedbank" prasības tika sākta bankrota procedūra.

Uzņēmuma izsole notika 2012.gada 26.janvārī, un tajā piedalījās trīs pretendenti - "Swedbank", "Vegatable Oil Product Group Latvia", kā arī dārzeņu audzētājs SIA "Dēseles dzirnavas", kurš "Iecavnieku" nosolīja par 1,6 miljoniem latu. Drīz pēc šī darījuma "Iecavnieks" tika pārdots "Vegetable oil group Latvija", kurš mainīja uzņēmuma nosaukumu uz "Iecavnieks&Co".

Patlaban "Iecavnieks&Co" lielākais īpašnieks ar 51% kapitāldaļu ir uzņēmējs Arnolds Babris, savukārt 49% kapitāldaļu pieder Ukrainā reģistrētai kompānijai "Era Grein". Uzņēmums dibināts 2011.gadā, pamatkapitāls - 302 845 eiro, nodarbināto skaits - 66.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!