Foto: Reuters/Scanpix
Piektdien, 11.jūlijā, plkst.10 Merķeļa ielā, Rīgā, atklās ātrās ēdināšanas restorānu ķēdes "Subway" ēstuvi, biznesa portālu "Nozare.lv" informē "Subway" franšīzes uzņēmuma SIA "SUB Latvia" dibinātāji un īpašnieki Timofejs Kočkins un Valters Ģērmanis.

Latvijā šī būs otrā "Subway" ēstuve. Tā atrodas Merķeļa ielā 6, un tās platība ir 149 kvadrātmetri.

Mediju pārstāvji aicināti uz jaunās "Subway" ēstuves oficiālo atklāšanu plkst.10, atzīmē "SUB Latvia" īpašnieki, piebilstot, ka šo atklāšanas pasākumu solījies apmeklēt arī uzņēmējs un politiķis Ainārs Šlesers ("Vienoti Latvijai"), kā arī citi īpaši aicināti viesi.

Kā ziņots, pirmā ātrās ēdināšanas ķēdes "Subway" ēstuve Rīgā oficiāli tika atklāta 27.jūnijā. "Subway" saviem klientiem piedāvā tikai veselīgas un svaigas sviestmaizes, iztiekot bez frī kartupeļiem.

Pirmā "Subway" ēstuve Latvijā darbu sākusi Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12, telpu platība ir 111 kvadrātmetri, no kā gandrīz trešdaļu aizņem virtuve, savukārt pārējā platība ir paredzēta apmeklētājiem.

"Subway" Latvijā darbojās īsu laiku arī pagājušā gadsimta 90.gados.

Pēdējo divu gadu laikā "Subway" Eiropā atvēris aptuveni 500 jaunu restorānu gadā, savukārt nākamgad uzņēmums Eiropā plāno atvērt no 800 līdz 1000 jaunu tirdzniecības vietu.

Patlaban "Subway" tīklā Eiropā ir 4018 jauni veikali. Savukārt kopējais 1965.gadā dibinātā uzņēmuma restorānu skaits sasniedzis gandrīz 40 000. "Subway" apgrozījums Eiropā 2012.gadā palielinājās par 18% - līdz 1,57 miljardiem ASV dolāru (1,57 miljardiem eiro).

"Subway" ir viens no veselīgākajiem ātrās ēdināšanas konceptiem, kur katra sviestmaize tiek gatavota pēc pasūtījuma. Sviestmaižu pamatā ir dažādas maizes, kas ir svaigi ceptas katrā restorānā visas dienas garumā.

Kā liecina "Firmas.lv", Merķeļa ielas "Subway" franšīzes uzņēmums SIA "SUB Latvia" dibināts 2013.gada 3.oktobrī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3000 eiro. "SUB Latvia" īpašnieki ir Kočkins - 50% un Ģērmanis - 50%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!