Viena no lielākajām ASV viesnīcu operatorkompānijām "Marriott International" plāno Rīgā atvērt jaunu viesnīcu.

Latvijas Arhitektu savienība izsludinājusi atklātu konkursu par labāko arhitektūras ideju viesnīcas "Marriott Hotel Riga" risinājumam, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja savienības atbildīgā sekretāre Velta Holcmane.

Viesnīca "Marriott Hotel Riga" iecerēta Vecrīgas kvartālā, ko ierobežo Minsterejas, Kungu, Pasta un 13.janvāra iela.

Rīgas pilsētas Būvvaldes padome sēdē 11.martā skatīja SIA "Kungu Nams" iesniegto attīstības priekšlikumu "Viesnīcas "Marriott Hotel Riga" rekonstrukcija un jaunbūve", kura projektētājs ir arhitekts Ēriks Zīle.
Būvvaldes padome nolēma izsniegt plānošanas un arhitektūras uzdevumu arhitektūras ideju konkursa rīkošanai, iekļaujot nosacījumu apbūves risinājumā respektēt zemes gabalā augošo ozolu, projektējot ēku piecu metru attālumā no tā.

Būvvaldes padome arī nolēma informēt pasūtītāju, ka viesnīcas funkcija šajā kvartālā iespējama, veicot būvniecības ieceres publisko apspriešanu.
"Iecerētās apbūves apjoms ir plašs un aptver veselu kvartālu, turklāt atrodas Rīgas kultūrvēsturiskajā centrā, tādēļ saskaņā ar likumdošanu jārīko arhitektūras ideju konkurss, lai būtu vairāki priekšlikumi par viesnīcas izskatu," sacīja Holcmane.

Izsludinātais konkurss nav starptautisks, arhitektūras ideju iesniegšanas termiņš ir 2010.gada 18.jūnijs. Konkursa noteikumus var saņemt Latvijas Arhitektu savienības telpās, Torņa ielā 11, Rīgā.

Kā ziņots, 2004.gadā "Marriot International" parakstīja līgumu ar Guntim Indriksonam piederošo SIA "Elizabetes centrs" par Elizabetes ielā topošās viesnīcas vadību, tomēr 2005.gadā projektu iegādājās Norvēģijas kompānija "Linstow International".

"Marriot International" apgrozījums šā gada pirmajā ceturksnī sasniedzis 83 miljonus ASV dolāru jeb 46,48 miljonus latu, kas ir par 5% mazāk nekā 2009.gada pirmajā ceturksnī.

Ceturkšņa beigās "Marriot International" tīklā bija 3457 viesnīcas ar kopumā 603 000 istabiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!