Foto: F64
SIA "Rīgas apriņķu avīze" kapitālā AS "KNK mediji" palielinājusi līdzdalību no 23,52% līdz 53,77%, liecina "Firmas.lv" informācija.

Vienlaikus līdzdalību "Rīgas apriņķu avīzes" kapitālā zaudējušas kompānijas AS "TV Latvija" un SIA "Siguldas elpa", kurām līdz šim katrai piederēja pa 15,12% "Rīgas apriņķa avīzes" kapitāldaļu.

"KNK mediji" valdes locekle Eva Lūse, komentējot līdzdalības palielināšanu "Rīgas apriņķu avīzes" kapitālā, sacīja, ka šāds lēmums ir saistīts ar uzņēmuma attīstības stratēģiju.

Vienlaikus viņa norādīja, ka arī turpmāk īpaša uzmanība tiks pievērsta tam, lai turpinātu attīstīt kvalitatīva satura piedāvājumu lasītājiem, tostarp nākotnē plānota jaunu produktu koncepciju izstrāde.

Savukārt jautāta, vai kompānija turpinās palielināt līdzdalību "Rīgas apriņķu avīzes" kapitālā, iegādājoties daļas arī no pašvaldībām, kuras paudušas vēlmi tās pārdot, Lūse atbildēja, ka patlaban šādu plānu nav.

Starp "Rīgas apriņķu avīzes" īpašniekiem joprojām ir SIA "Mediju aģentūra" (19,44%), Inčukalna novada dome (4,65%), Mārupes novada dome (3,78%), Siguldas novada dome (2,42%), Babītes novada dome, Garkalnes novada dome, Krimuldas novada dome, Olaines novada dome, Ropažu novada pašvaldība (katrai 2,32%), kā arī Gunārs Indārs un Aivars Slucis (katram 2,16%).

Šā gada sākumā vairākas Pierīgas pašvaldības atzina, ka mēģinājušas pārdot tām piederošās "Rīgas apriņķa avīzes" kapitāldaļas, bet tas neesot izdevies, jo neviens tās nav vēlējies iegādāties, tostarp vēlmi pārdot kapitāldaļas apliecināja Mārupes, Babītes, Siguldas, Inčukalna, Ropažu, Krimuldas un Olaines pašvaldībās.

Kompānija "KNK mediji" reģistrēta 2011. gadā, un tās pamatkapitāls ir 35 570 eiro apmērā. 2016. gadā "KNK mediji" strādāja ar 1831 eiro apgrozījumu un guva peļņu 1488 eiro apmērā.

Savukārt "Rīgas apriņķa avīze" reģistrēta 1992. gadā, un tās pamatkapitāls ir 46 284 eiro. 2016. gadā "Rīgas apriņķa avīze" strādāja ar 207 081 eiro apgrozījumu un zaudējumiem 79 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!