Foto: DELFI
Rīgas pašvaldības uzņēmums "Rīgas ūdens" (RŪ), lai gūtu papildu ienākumus, tuvākajos divos gados plāno sākt ražot fasētu dzeramo ūdeni, ziņo laikraksts "Diena".

"Ūdensvada tīkli Rīgas pilsētā ir jāuztur arī tad, ja ūdens patēriņš samazinās. Taču, samazinoties patēriņam, mēs saņemam mazāk naudas, tātad mazāk naudas paliek remontētam. Tas ir viens no veidiem, kā iegūt līdzekļus, lai nevajadzētu palielināt tarifu," laikrakstam skaidrojusi informēja RŪ pārstāve Signe Dreijere.

No 1996. gada RŪ sistēmā realizētā ūdens apjoms ir krities divkārši - no 80 miljoniem kubikmetru līdz nedaudz zem 40 pērn. RŪ iegūst ūdeni no dziļurbumiem, kas atrodas Baltezera Zaķumuižas teritorijā.

"Tas ir priežu sils daudzu hektāru platībā, kur atrodas dziļurbumi. Mazā Baltezera krastā atrodas sūkņu stacija, kas pazemes ūdeņus tālāk pumpē pa cauruļvadiem uz Rīgu. Pašlaik veikalos nopērkamais Zaķumuižas ūdens arī nāk no Rīgas pilsētas iznomāta urbuma. Ūdens ieguves vieta ir viena, un kāpēc gan lai mūsu uzņēmums pats nepievērstos pudelēs fasēta ūdens ražošanai?" retoriski jautā uzņēmuma pārstāve.

Kad Rīgas dome nolems, RŪ dibinās meitasuzņēmumu - ražotni pudelēs fasēta ūdens ražošanai. Dreijere lēš, ka tas varētu notikt tuvākajos divos gados.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!