Foto: Reuters/Scanpix
ASV miljardieris Donalds Tramps ir ieinteresēts liela koncertzāles kompleksa būvniecībā Zaķusalā, Rīgā, žurnālam "Otkritij gorod" atzinis uzņēmējs un konkursa "Jaunais vilnis" organizācijas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Šenkmans.

Viņš sacīja, ka komponists Igors Krutojs un uzņēmējs Viesturs Koziols ASV ir tikušies ar Trampu un apsprieduši projektu "Zaķusala", kurā iecerēta koncertzāle ar 6000 skatītāju vietām, viesnīca un biznesa centrs.

"Pagaidām vēl notiek pārrunas, process, bet Tramps ir izrādījis ļoti lielu ieinteresētību. Ja šis projekts tiks realizēts, tad ir iespējama konkursa "Jaunais vilnis" pārcelšanās uz Rīgu, jo Zaķusalas kompleksā būs iespēja gan uzstāties, gan dzīvot. Komplekss varētu pievilināt arī daudzas pasaules mēroga zvaigznes, kuras bieži dodas viesizrādēs uz Skandināvijas valstīm, kā arī varētu dot milzīgu grūdienu tūrisma attīstībā Rīgā - krievu, vācu un skandināvu tūristu piesaistē," žurnālam sacīja Šenkmans.

Viņš piebilda, ka arī Mežaparks tiek izskatīts kā alternatīva Jūrmalai. "Šis variants tiek apsvērts jau vairākus gadus, mēs varam realizēt savu projektu arī Mežaparkā, turklāt daudz lielākā mērogā," uzsvēra Šenkmans.

Šenkmans žurnālam arī kritizēja esošo Dzintaru koncertzāli un tās rekonstrukcijas projektu, kurš nerisinot nevienu no esošajām problēmām.

"Iespējams, ka šī projekta arhitekti ir talantīgi, taču absolūti nesaprot šīs koncertzāles galvenos uzdevumus. Ja Dzintaru koncertzāle varētu strādāt vismaz mēnesi ilgāk, tas nozīmētu Jūrmalas kūrortsezonas pagarināšanu par mēnesi. Tas Jūrmalai varētu piesaistīt starptautiskas viesnīcu ķēdes, kuras ieintersējas tikai tad, ja kūrortsezona ir pietiekami ilga," skaidroja Šenkmans.

Viņš uzskata, ka Jūrmalas galvenais uzdevums ir kūrortsezonas pagarināšana, bet, lai pilsēta spētu piesaistīt tūristus, kā arī ilgāk "noturētu" cilvēkus, kuri nopirkuši Jūrmalā dzīvokļus vasaras periodam, Jūrmalā ir nepieciešami attiecīgi pasākumi.

Šenkmans žurnālam arī norādījis, ka "Jaunais vilnis" devis ievērojamu ieguldījumu nekustamo īpašumu tirgū Jūrmalā. "No aptuveni 1000 Krievijas augstākā līmeņa uzņēmējiem, kas apmeklēja konkursu, vismaz 100 ir iegādājušies īpašumu," sacīja Šenkmans.

Jau ziņots, ka 29.jūlijā preses konferencē Saeimas deputāts Ainārs Šlesers (LPP/LC) arī informēja, ka notikušas sarunas ar ASV miljardieri Trampu, kurš izrādījis interesi par iespēju investēt jaunu viesnīcu un koncertzāļu projektos Jūrmalā un Rīgā, kā arī attīstīt šovbiznesu Latvijā.

"Tramps sacīja - ja Latvijā būs atbilstoša infrastruktūra, tad iespējams runāt arī par dažādu ASV šovbiznesa projektu realizāciju," apgalvoja Šlesers.

Šlesera teikto preses konferencē apstiprināja arī konkursa "Jaunais vilnis" organizators komponists Krutojs. "Tikāmies ar Trampu, un viņu ieinteresēja "Jaunais vilnis", kas postpadomju telpā spēj sapulcināt tik milzīgu televīzijas auditoriju. Patlaban "Jaunais vilnis" galvenokārt ir orientēts uz Krievijas auditoriju, taču, piesaistot tik nopietnu investoru kā Tramps, varētu domāt par konkursa orientēšanu uz Rietumeiropas auditoriju," uzsvēra Krutojs.

Viņš piebilda, ka tad pakāpeniski varētu Krievijas zvaigznes, kas uzstājas kā viesi konkursā, aizstāt ar arvien vairāk Rietumu popkultūras zvaigznēm. Iespējams, ka konkurss varētu pāriet no norises krievu valodā uz angļu valodu.

"No savas puses darīšu visu, lai šīs investīcijas ienāktu Latvijā. Ja Krutojam un Trampam uz "Jaunā viļņa" bāzes izdosies realizēt savus projektus, Latvijā būs tikai ieguvēja. Mazām valstīm ir nepieciešami veiksmīgi projekti," piebilda Šlesers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!