Foto: LETA
Ekspremjera Andra Šķēles ģimenei un biznesa partneriem pastarpināti piederošā SIA "Inpo 14" pārdevusi daļas apsardzes kompānijā "Securitas Latvia", kas savulaik bija pazīstama kā "Ave Lat Sargs".

"Inpo 14" un virknes citu firmu īpašnieces "Privāto aktīvu pārvaldes" (PAP) interneta vietnē publicēts paziņojums liecina, ka tā pārdevusi 35% kompānijas "Securitas Latvia" kapitāla daļu starptautiskajai "Securitas AB" grupai.

Kā liecina "Lursoft" datu bāzes informācija, līdz šim pārējie 65% "Securitas Latvia" daļu piederēja Čehijas uzņēmu-mam "Securitas ČR s.r.o.", bet kopš šī gada aprīļa tas kļuvis par vienīgo Latvijas firmas īpašnieku.

"Securitas Latvia" apgrozījums pagājušajā gadā bija 2,7 miljoni latu (3,8 miljoni eiro), bet peļņa – 113 tūkstoši latu (161 tūkstotis eiro).

"Šogad "Securitas AB" izteica piedāvājumu iegādāties visas PAP kontrolē esošās uzņēmuma kapitāla daļas. Securitas AB piedāvājums tika izvērtēts un atzīts par atbilstošu PAP ieguldījumu politikai. PAP ir izlēmusi savas 35% daļas kompānijas kapitālā, kuras kā ieguldījumu tā turēja ar "Inpo 14" palīdzību, pārdot," skaidrots paziņojumā.

"Inpo 14" īpašniece "Privāto aktīvu pārvalde" pieder "Sabiedrībai privātajiem ieguldījumiem". Šī uzņēmuma īpašnieki savukārt ir Kristiāna Lībane-Šķēle (30%), Madara Šķēle (25%), Anete Šķēle-Pētersone (25%), Iveta Smilga-Krongorne (10%) un Edgars Šķenderis (10%).

Jāatgādina, ka februārī PAP paziņoja par uzņēmumam "Inpo 3" piederošo 10% "Bioinvest" daļu pārdošanu Guntara Kokoreviča kompānijai "Enerģijas risinājumi". Šāda informācija sekoja neilgi pēc tam, kad "Bioinvest" paziņoja par atkritumu apsaimniekošanas kompānijas "L&T" iegādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!