Foto: LETA
Turpinot ekspremjera Andra Šķēles attīstītā kvartāla "Centrus" būvniecību, projekta otrajā kārtā būvfirma SIA "Skonto būve" sākusi divu septiņstāvu dzīvojamo māju būvniecību, informē "Skonto būves" pārstāve Kristīne Zeltiņa.

"Centrus" tiek veidots kā labiekārtots, skaists, savrups un augstas kvalitātes kvartāls pašā Rīgas centrā. Tas atrodas Rīgas aktīvākajā daļā, kvartālā, kuru ieskauj Tērbatas, Dzirnavu, Blaumaņa un Krišjāņa Barona iela.

Sākot kvartāla "Centrus" būvniecības darbus 2014.gada vasarā, taps divas septiņu stāvu dzīvojamās ēkas, kurās tiks iekārtoti 84 dzīvokļi un komercplatības ēku pirmajos stāvos.

"Centrus" tiek veidota arī ērta publiskā zona. Gājēju promenāde savienos Dzirnavu ielu ar Blaumaņa ielu, šeit ritēs sava īpašā iekškvartāla dzīve ar kafejnīcām un labiekārtotām atpūtas vietām, kā arī iepirkšanās iespējām promenādes malās, informēja Zeltiņa.

"Dzīvojamo ēku būvniecība ir otrā kārta kvartāla "Centrus" attīstībā, kuru plānojam noslēgt 2015.gada nogalē. "Centrus" attīstības pirmā kārta noslēdzās 2013.gada sākumā, kad atklājām divu līmeņu autostāvvietu kvartāla teritorijā," skaidro projekta attīstītāja pārstāvis Juris Dreimanis.

Pirmās kārtas būvniecībā tika ieguldīti astoņi miljoni eiro, liecina arhīva informācija.

"Šī ir viena no nedaudzajām vietām Rīgas centrā, kur apbūvei pieejams viss kvartāls. Kā būvniecības profesionāļiem mums ir liels pagodinājums, ka kvartāla "Centrus" projektā ir iespēja būvēt nevis vienkārši ēkas, bet veidot vidi, publisko zonu un atmosfēru," norāda "Skonto būves" projektu vadītājs Aldis Rērihs.

Jau ziņots, ka 2013.gada 9.janvārī Rīgas centrā, kvartālā starp Dzirnavu, Blaumaņa un Tērbatas ielu, darbu sāka jauna divu līmeņu plaši pieejama autostāvvieta "T. Parking", kuras viens līmenis izvietots pazemē, bet otrs - nedaudz zem ielas līmeņa.

Pirms pusotra gada tika norādīts, ka kopumā projekta īstenošanai nepieciešami vēl vismaz 42,7 miljoni eiro.

Kvartāls "Centrus" iepriekš bija zināms kā "Tango projekts", kuru īstenoja uzņēmums ''TA projekts". "TA projekts" pilnībā pieder firmai "TA sabiedrība", kuras vienīgais īpašnieks ir ekspremjers Andris Šķēle.

Līdz 2014.gada 10.februārim projekta attīstītāju nosaukums bija "Tango Real One", pēc tam - "Centrus Real One", kura 100% īpašnieks ir "TA sabiedrība", liecina "Firmas.lv" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!