Foto: Reuters/Scanpix

Ceturtdien, 27.martā, atcelts aviokompānijas "Lufthansa" izlidojošais reiss Rīga-Frankfurte (plkst.06.20) un ielidojošais reiss Frankfurte-Rīga (plkst. 12.55), informēja Rīgas lidostā.

"Lufthansa " mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka arodbiedrība "ver.di" paziņojusi par streiku rīt, 27.martā, vairākās Vācijas lidostās.

Rīgas lidosta aicina pasažierus sekot līdzi informācijai lidostas mājaslapā, zvanīt uz uzziņu dienestu 1187 vai arī vērsties aviokompānijā.

Kā ziņots iepriekš, Vācijas aviokompānija "Lufthansa" trešdien paziņoja, ka ceturtdien atcels aptuveni 600 Eiropas un iekšzemes lidojumus saistībā ar sabiedriskā sektora darbinieku arodbiedrības "Verdi" plānoto streiku.

"Verdi" aicinājusi ceturtdien Vācijas lielākajās lidostās rīkot streikus, tādējādi pieprasot atalgojuma palielināšanu.

""Lufthansa" grupas aviokompānijas "Verdi" streika dēļ rīt sagaida ievērojamus gaisa satiksmes traucējumus," norāda lidsabiedrība.

Vācu mediji iepriekš vēstīja, ka aptuveni 6000 darbinieku Frankfurtē vien plāno piedalīties šajā streikā.

"Taču traucējumi sagaidāmi arī Minhenē, Diseldorfā, Ķelnē-Bonnā, Štutgartē, Hamburgā un Hannoverē," ziņo "Lufthansa". "Ņemot vērā šos streikus, "Lufthansa" atceļ gandrīz visus iekšzemes un Eiropas reisus Frankfurtē un Minhenē līdz plkst.14 (plkst.15 pēc Latvijas laika)."

Aviokompānija brīdina, ka tāpat ietekmēti tiks arī lidojumi no un uz Frankfurti un Minheni.

Tūkstošiem Vācijas sabiedriskā sektora darbinieku šonedēļ plāno atsākt streikus, jo kārtējās sarunas par algu palielināšanu noslēgušās bez vienošanās.

Arodbiedrība "Verdi" kopā ar bērnu aprūpes darbinieku arodbiedrību GEW un arodbiedrību DBB pieprasa palielināt savu biedru atalgojumu par simts eiro plus 3,5%, kā arī nodrošināt neierobežotus apmācību līgumus un par simts eiro mēnesī palielināt atalgojumu par apmācībām.

Sarunas par atalgojumu palielināšanu iecerēts turpināt 31.martā Potsdamā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!