Foto: AFP/Scanpix
Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa 29.maijā ir pasludinājusi gaļas pārstrādes uzņēmuma SIA "Tukuma gaļas kombināts LAT" maksātnespējas procesu, liecina informācija Maksātnespējas reģistrā.

Savukārt par administratori procesā ir iecelta Evija Novicāne. Tagad kreditoriem savi prasījumi pret parādnieku iesniedzami administratoram viena mēneša laikā.

Kā ziņots, iepriekš aprīlī šī pati tiesa izbeidza "Tukuma gaļas kombināts LAT" tiesiskās aizsardzības procesu, pieteikumu noraidot.

Process tika ierosināts 29.janvārī. Savukārt 28.janvārī Ziemeļu rajona tiesā tika ierosināta konkrētā maksātnespējas procesa lieta. Pieteikumu par uzņēmuma maksātnespēju iesniedza gaļas kombināts "Kurzemes gaļsaimnieks". Toreiz lieta gan tika apturēta.

Kā iepriekš informēja "Kurzemes gaļsaimnieka" valdes priekšsēdētāja Aksana Jansone, prasība toreiz tika iesniegta, jo "Tukuma gaļas kombināts LAT" uzņēmumam palicis parādā vairākus tūkstošus latu par iepriekš piegādātajām izejvielām.

"Viņi nav maksājuši jau no pagājušā gada augusta. Tāpat nav bijis nekādas reakcijas uz desmitiem vēstuļu, ko esam sūtījuši ar prasību norēķināties. Parāda lielumu neminēšu, bet būtībā tam nav tik lielas nozīmes, jo jebkurā gadījumā arī mums jāpilda bankas prasības saistībā ar rīcību, ko esam veikuši, lai atgūtu parādu," sacīja Jansone.

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju "Tukuma gaļas kombināta LAT" apgrozījums 2011.gadā bija 3,15 miljoni latu salīdzinājumā ar 3,52 miljoniem latu 2010.gadā. Uzņēmuma zaudējumi 2011.gadā bija 81 347 lati salīdzinājumā ar 101 403 latu zaudējumiem 2010.gadā.

"Tukuma gaļas kombināts LAT" dibināts 2007.gadā ar 2000 latu pamatkapitālu.

Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir Juris Kruglovs ar 45% kapitāldaļu. Pārējiem līdzīpašniekiem - Intai Leibai un Inesei Baldzēnai - pieder 22,50% kapitāldaļu katram, savukārt Inārai Kokinai pieder 10% kapitāldaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!