Foto: AFI
Amonjaka pārkraušanas kompāniju SIA "Ventamonjaks" reorganizācijas procesā pievienos SIA "Despina Capital", liecina trešdien publicētais paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Tajā teikts, ka "Ventamonjaks" valde ir pieņēmusi lēmumu par uzņēmuma reorganizāciju apvienošanas ceļā, pievienojot to "Despina Capital", kur "Ventamonjaks" ir uzskatāma par pievienojamo sabiedrību un "Despina Capital" ir uzskatāma par iegūstošo sabiedrību.

Apvienošanas rezultātā "Ventamonjaks" pārstās eksistēt kā atsevišķa juridiska persona un visas "Ventamonjaka" tiesības un saistības pāries "Despina Capital".

Kreditori prasījumus var pieteikt viena mēneša laikā.

Kompāniju komentāru par plānoto reorganizācijas proces pagaidām nav izdevies iegūt.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Ventamonjaks" kopš 2014. gada pieder "Despina Capital". Vienlaikus "Despina Capital" 55% kapitāldaļas pieder Kiprā reģistrētam uzņēmumam "Uralchem Freight Limited", bet 45% daļu pieder AS "Halcyon Capital". Uzņēmums reģistrēts 2014. gadā, un tā pamatkapitāls ir 22,3 miljoni eiro.

Jau vēstīts, ka "Ventamonjaka" apgrozījums pērn bija 14,047 miljoni eiro, kas ir par 26,6% vairāk nekā 2016. gadā, savukārt uzņēmuma peļņa auga 3,1 reizi un bija 4,718 miljoni eiro. Pērn "Ventamonjaks" pārkrāva 369 200 tonnu amonjaka, kas ir par 4,5% mazāk nekā gadu iepriekš.

"Ventamonjaka" pamatdarbība ir amonjaka saņemšana, glabāšana, transportēšana un eksports. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 5 149 799 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!