Foto: LETA

Ventspils novada alus darītavas "Užavas alus" (iepriekš "Zaksi") šogad deviņos mēnešos pieaudzis apgrozījums, salīdzinot ar attiecīgo periodu gadu iepriekš, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma īpašnieks Uldis Pumpurs, precīzu pieauguma apmēru neatklājot.

"Ja runājam par patēriņu, tad jāsaka, ka mūsu alus ir mazliet vairāk patērēts nekā iepriekšējā gadā šajā periodā. Domāju, ka tas ir tāpēc, ka es mazliet sāku eksportēt alu uz ārzemēm," sacīja Pumpurs, piebilstot, ka tajā pašā laikā ir pieaugusi arī uzņēmuma produkcijas realizācija vietējā tirgū, par ko jāpateicas uzņēmuma darbiniekiem, kas ir spējuši saglabāt kompānijas ražotā alus kvalitāti un garšu.

Pumpurs arī piebilda, ka Latvijas patērētāji izvēlas arvien kvalitatīvāku alu. "Cilvēki patlaban ir palikuši mazliet gudrāki un vēlas dzert dzīvu, dabīgi raudzētu alu, nevis pasterizētu, ķīmiskā veidā ražotu," pauda kompānijas valdes priekšsēdētājs, piebilstot, ka tas pozitīvi atsaucas uz "Užavas alus" ražotās produkcijas patēriņu. Viņš sacīja, ka vienmēr būs arī tādi cilvēki, kuri dos priekšroku cenas ziņā lētākajam alum, taču kopumā pieprasījums pēc "premium" jeb augstākas kvalitātes alus pieaug.

Pumpurs norādīja, ka šogad vasarā laikapstākļi bija mainīgi, kas alus biznesā nav nekas neierasts. "Vienu mirkli vasarā bija labi laikapstākļi, citu mirkli bija slikti. Pagājušogad arī bija līdzīgi," sacīja Pumpurs, piebilstot, ka alus ražotājiem ar to jau savlaicīgi bija jārēķinās un jāsaprot, kā rīkoties konkrētos apstākļos un kad ir vairāk jāstrādā pie tā, lai pārliecinātu cilvēkus iegādāties produkciju.

Savukārt to, kāds būs "Užavas alus" apgrozījums šogad kopvērtējumā, viņš nevēlējās prognozēt. Pēc Pumpura teiktā, tas ir atkarīgs no patēriņa un iedzīvotāju pirktspējas gada atlikušajos mēnešos, ko ir grūti prognozēt.

Jau vēstīts, ka pērn "Užavas alus" strādāja ar 3,195 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,9% vairāk nekā 2014.gadā, un 238 940 eiro zaudējumiem pretēji peļņai gadu iepriekš.

Kompānija dibināta 1995.gadā, un tās pamatkapitāls ir 298 802 eiro. Alus darītavas vienīgais īpašnieks ir Uldis Pumpurs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!