Foto: LETA
Izsolē piedāvās iegādāties bioetanola, pārtikas spirta un alkoholisko dzērienu ražotāja SIA "Jaunpagasts plus" spirta rūpnīcu Iecavā, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Pirmajā izsolē ar augšupejošu soli piedāvā iegādāties "Jaunpagasts plus" piederošo nekustamās un kustamās mantas kopību struktūrvienībā "Spirta rūpnīca Iecava" - Bioetanola ražotne ar nominālo jaudu 35 000 litri diennaktī, kas sastāv no nekustamajiem īpašumiem "Iecavas spirta dedzinātava" un "Iecavas spirta dedzinātava 1", kā arī kustamās mantas - ražošanas iekārtām un pārējiem pamatlīdzekļiem.

Īpašuma novērtējums un izsoles sākumcena ir 1,231 miljons eiro. Ar pievienotās vērtības nodokli (PVN) apliekamā vērtība ir 834 000 eiro. Izsoles solis ir noteikts 12 310 eiro. Izsole sāksies 2016.gada 21.novembrī plkst.13, bet noslēgsies 21.decembrī plkst.13.

Nodrošinātie kreditori ir Beļģijas "BNP Paribas Fortis SA/NV" un SIA "Finanšu restrukturizācijas risinājumi".

Visām personām, kuras vēlas piedalīties izsolē, līdz 2016.gada 11.decembrim ir jāiemaksā "Jaunpagasts plus" norēķinu kontā nodrošinājuma summa 123 100 eiro apmērā un jānosūta lūgums administratoram par autorizāciju izsolei.

Jau vēstīts, ka Talsu rajona tiesa 2016.gada 2.augustā apstiprināja "Jaunpagasts plus" ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu. Ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna īstenošanas termiņš ir noteikts 24 mēneši.

Tāpat ziņots, ka "Jaunpagasts plus" pagājušajā gadā strādāja ar 2,299 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 2,5 reizes vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi pieauga par 63,3% un bija 3,048 miljoni eiro.

"Jaunpagasts plus" reģistrēts 1997.gada septembrī, un tā pamatkapitāls ir 4,269 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Latvijas uzņēmums SIA "BioAkcept", kas pieder divām Latvijas kompānijām SIA "Metier compos direction" (51,02%) un SIA "Doncom" (48,98%). "Metier compos direction" pieder AS "MCD", bet "Doncom" - Donātam Vaitaitim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!