Foto: LETA

AS "Latvenergo" koncerna prioritāte ir ilgtspēja, "Elektrum" elektroenerģijas tirgus apskatā norāda energokompānijas galvenais izpilddirektors Āris Žīgurs.

Viņš uzsver, ka enerģētika ir viena no būtiskākajām Latvijas ekonomikas nozarēm, tās attīstība nozīmē arī Latvijas drošību, no kuras ieguvējs ir katrs iedzīvotājs un arī "Latvenergo" klients. Nozares pamatā ir ilgtermiņa lēmumi, kas ir nozīmīgi vēl daudzām paaudzēm.

""Latvenergo" koncernā ikvienu potenciālo risinājumu gan ražošanā, gan tirdzniecībā iepriekš izvērtējam, lai zinātu, kāds būs tā iespaids uz tautsaimniecību turpmākajos gados. Ilgtspēja kā prioritāte ir definēta "Latvenergo" koncerna darbības stratēģijā periodam no 2017. gada līdz 2022.gadam. Tādējādi mūsu mērķis ir pārdomātas un ilgtspējīgas investīcijas ražošanas jaudās, piemēram, patlaban notiekošā Daugavas HES rekonstrukcija, kā arī sadales sistēmas infrastruktūrā, lai klientu vajadzībām nodrošinātu funkcionālu, drošu un efektīvu tīklu. Enerģētikas nozarē investīciju atdeve un kalpošana lietotāju interesēm ir jānodrošina vismaz nākamo 50 gadu periodam, tādēļ mēs pētām un izsveram, kas ir un būs mūsu nākamie soļi," klāsta Žīgurs.

Pēc viņa paustā, ilgtspējas principu ievērošana ir "Latvenergo" koncerna izaugsmes pamats, lai sniegtu ieguldījumu sabiedrības vajadzību apmierināšanai, koncerna vērtības palielināšanai, saudzētu un saglabātu vidi.

"Šobrīd varu apgalvot, ka ekonomiski ir attaisnojusies Rīgas TEC-2 stacijas modernizācija. Aizvadītais gads elektroenerģijas izstrādē Rīgas termoelektrostacijām salīdzinājumā ar 2015.gadu ir bijis ar pieaugumu 9%, sasniedzot 2206 GWh, kas ir 47% no kopējā "Latvenergo" koncerna saražotā elektroenerģijas daudzuma. "Latvenergo" klientiem ražotņu operatīva un efektīva izmantošana tirgus apstākļos nodrošina konkurētspējīgu elektroenerģijas cenu," atzīmē energokompānijas vadītājs.

Vienlaikus viņš piebilst, ka viens no "Latvenergo" darbības pamatprincipiem ir rūpes par vidi. "2016.gadā noslēdzās zaļo obligāciju emisijas programma, kurā piesaistītie līdzekļi ir novirzīti tikai noteiktiem vides projektiem, kas veicina atjaunīgo energoresursu izmantošanu, energoefektivitāti un vides aizsardzību, kā arī vides ilgtspēju. "Latvenergo" atbalsta liela mēroga programmas ar ievērojamu finansējumu Daugavas krastu uzturēšanai un zivju resursu atjaunošanai. Paplašinot ieinteresēto pušu iesaisti, aicinām darbiniekus un klientus brīvdienās brīvprātīgi līdzdarboties vides projektos, lai gatavotu mākslīgās zivju nārsta ligzdas, iesaistītos baltā stārķa monitoringā sadarbībā ar Latvijas Ornitoloģijas biedrību," skaidro Žīgurs.

Savukārt korporatīvās sociālās atbildības jomā nozīmīgs virziens ir eksakto un dabaszinātņu prestiža veicināšana jauniešu vidē. "Tie ir vairāki projekti, kurus gada laikā īstenojam, lai ieinteresētu skolēnus un studentus apgūt zināšanas par enerģētikas nozari. No praktiskā viedokļa "Latvenergo" koncernam ir un būs vajadzīgi speciālisti, tādēļ jau savlaicīgi ieguldām talantos ar perspektīvu redzēt tos koncerna darbinieku vidū," norāda uzņēmuma vadītājs.

"Latvenergo" koncerns ir Baltijas mēroga energouzņēmums, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un pārdošanu, elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu un pārvades sistēmas aktīvu nomu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!