Projektā, kas paredz gar Ungārijas robežu ar Serbiju un Horvātiju izvietot dzeloņstiepļu žogu, iesaistījies arī Latvijas uzņēmums SIA "Žogu fabrika".

Kā informē kompānija, tā ražo un piegādā daļu no būvniecībā nepieciešamās paaugstinātas drošības dzeloņstieples.

Pie Latvijas uzņēmuma vērsies viens no lielākajiem Eiropas Savienības metāla stiepļu izstrādājumu vairumtirgotājiem. "Pateicoties darbu izpildes ātrumam, pārdomātai loģistikai un ražotnes izlaides spējai, otrdienas vakarā "Žogu fabrika" eksportēja pirmo izmēģinājuma partiju – četrus kilometrus paaugstinātās drošības dzeloņstieples," skaidro uzņēmums. Tūdaļ pēc tam pasūtītājs veicis papildu pasūtījumu – 30 kilometrus šādas stieples. Pasūtījums jāsagatavo un jāpiegādā divu nedēļu laikā.

Daudzkārt vēstīts, ka Eiropa piedzīvo lielāko bēgļu vilni kopš Otrā pasaules kara: pāri Vidusjūrai laivās, kā arī pa sauszemes ceļiem bloka teritorijā ierodas desmitiem tūkstošu bēgļu no tādām karadarbības un vardarbības skartām teritorijām kā Sīrija, Irāka, Afganistāna un Ziemeļāfrika.

Ungārija augusta beigās pabeidza dzeloņstiepļu žogu uz robežas ar Serbiju, bet vēl turpina celt četrus metrus augstu žogu uz šīs robežas, mēģinot apturēt migrantu pieplūdumu. Pagājušajā nedēļā valsts premjerministrs Viktors Orbāns paziņoja, ka tiks celts žogs arī uz Ungārijas un Horvātijas robežas.

Kā apgalvo "Žogu fabrika", tā ir vienīgā ražotne Baltijā, kas izgatavo ES prasībām atbilstošu paaugstinātas drošības dzeloņstiepli. Šāda stieple tiek veidota no 0,5 milimetrus biezas, cinkotas, presētas tērauda lentas ar iepresētu 2,5 mm biezu stiepli. Paaugstinātais oglekļa saturs presētajā stieplē nodrošina stieples cietību un izturību. Šāds produkts paredzēts īpaši aizsargājamu objektu norobežošanai.

"Mēs esam droši par mūsu ražotnes darba jaudu un pasūtījumu piegādāsim noteiktā laikā un kvalitātē," apgalvo uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Gorņevs. "Šo pasūtījumu veicam ar lielu atbildības sajūtu, jo bēgļu jautājumu risināšana ir katras Eiropas Savienības dalībvalsts dienas kārtības jautājums, un mēs esam gandarīti, ka varam ieguldīt savu darbu, kā Latvijas un Eiropas Savienības uzņēmums, nodrošinot Eiropas aizsardzību ar savu produkciju."

Kā liecina "Lursoft" datu bāzes dati, SIA "Žogu fabrika" dibināta 2009. gadā. Kompānija vienādās daļās pieder Dmitrijam Gorņevam un Gintam Švalkovskim. Pērn uzņēmuma apgrozījums bija 1,16 miljoni eiro, bet peļņa - 64 tūkstoši eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!