Foto: Publicitātes foto
Noslēgusies Zviedru uzņēmuma "Interspiro AB" restruktizācija un ražotņu pārcelšana uz Liepāju, kas tika uzsākta 2010.gadā, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Liepājā jau izgatavota un nosūtīta pasūtītājam uz Holandi pirmā slēgta cikla elpošanas ekipējums ūdenslīdējiem militārām vajadzībām jeb IS MIX.

"Interspiro AB" ir zviedru uzņēmums ar lielu pieredzi profesionālu elpošanas ekipējumu ražošanā ugunsdzēsējiem, ūdenslīdējiem un strādājošajiem ķīmiski bīstamās rūpnieciskās ražošanas vidēs. Liepājas biznesa centrā SIA "Interspiro Production" sāka strādā 2007.gadā un šobrīd pilnīgi visa ražošana un vienīgais loģistikas centrs - noliktava atrodas Liepājā. Uzņēmums nodrošina 60 darbavietas.

Uzņēmuma restrukturizācijas rezultātā, pārvietojot ražotnes un noliktavas uz Liepāju devusi arī ļoti labus finanšu rādītājus. Ja 2011. gadā kopējais uzņēmuma apgrozījums bija 30 miljoni eiro (21 miljons latu), tad 2012.gadā jau 38 miljoni eiro (27 miljoni latu).

Ražotnes vadītājs Sandris Gusts uzsver, ka 2012. gads ir bijis veiksmīgākais "Interspiro" uzņēmuma pastāvēšanas vēsturē.

"Interspiro Production" ražo trīs produktu grupas elpošanas ekipējumu ūdenslīdējiem, ugunsdzēsējiem un strādājošajiem bīstamās vidēs, bet produkti ir ļoti dažādi un skaitāmi vairākos tūkstošos.

Kā pēdējais produkts, kura ražošanu no Zviedrijas pārcēla uz Liepāju ir IS MIX jeb slēgta cikla ekipējums ūdenslīdējiem militārām vajadzībām. Tas arī bijis galvenais iemesls, kādēļ uzņēmums paplašinājis ražošanas telpas Liepājas biznesa centrā vēl par 500 kvadrātmetriem. Tas prasījis arī pastiprināt ražošanas drošību un ir izveidota tā sauktā "clean room", kur tiek montēts pats elpošanas mehānisms, kurā nedrīkst atrasties neviens puteklis.

Tā kā elpošanas aprīkojuma ražošana ir ļoti specifiska, tad nav gatavu speciālistu, visi 60 darbinieki ir apmācīti tepat uz vietas. Ražotnes vadītājs uzsver, ka ir izdevies nokomplektēt kompetentu un strādāt gribošu un atbildīgu komandu ar kuru var lepoties.

Visa saražotā produkcija tiek eksportēta un nonāk vai ikvienā pasaules valstī. Lielākās eksporta valstis ir ASV, Zviedrija, Vācija, Lielbritānija, kā arī Āzijas valstis.

Pagājušajā gadā "Interpiro" uzvarēja konkursā Igaunijā un piegādāja 800 pilnus ekipējumus ugunsdzēsējiem. Tiesa pagaidām Latvija nav rīkoju valsts iepirkumu, bet ja tāds būtu "Interspiro" noteikti piedalītos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!